Следвайте ни

Бабикян за скандала между ИТН и служебните министри: Приятелски огън

viber icon

Много работа има за вършене и изисква много усилия. Битката не е свършила. От България се откраднаха милиарди, тези милиарди имат много сила. Това смята Арман Бабикян от Изправи се БГ! Ние идваме! (ИБГНИ) Арман Бабикян в предаването "Още от деня" по БНТ. Той отбеляза, че корупцията "няма да спи". 

Бабикян похвали част от министрите в служебния кабинет. Според него идвайки в парламента, те са върнали и част от парламентаризма. За разлика от служебните министри, Борисов е наричал депутатите "готованци", отбеляза още депутатът. 

"Тези хора за малко време показа как България може да бъде прочистена", настоя той.

На въпрос защо Има такъв народ (ИТН) са критикували някои от служебните министри, Бабикян каза, че е имало "приятелски огън".

"Неистово ДПС и ГЕРБ не желаят някои министри от служебния кабинет да бъдат във властта под никаква форма", категоричен бе Бабикян.  

За преговорите и съставянето на ново правителство Бабикян заяви: 

"Помните ли по време на социализма как се купуваше месо. Избираш си 2 хубави пържоли и отзад ти завиват кокал и мазнинка и се оказва 1 кг.".

Бабикян каза, че ИТН са тези, които настояват да носят отговорността. Затова и е тяхно правото да си кажат проектосъстава. ИБГНИ не са знаели нито за Николай Василев, нито за Пламен Николов. Депутатът напомни, че в политиката нещата трябва да се знаят по-рано, за да има време за действие. Самият Бабикян не познава Николов. 

„Те (ИТН, бел. ред.) също имат няколко дни и биха могли да предложат някакви кандидатури, ако тези, които не са добри“, отбеляза той.

Бабикян коментира, че ИБГНИ ще иска споразумение. По думите му секторните политики, за които са се разбрали експертите, е редно да залегнат в официален документ.

„Заявили сме, че няма да приемем въздействие от страна на ДПС или ГЕРБ. И от това няма да отстъпим. Това бихме поискали от всеки“, настоя депутатът.

"Изрично беше казано, че коалиция е мръсна дума. Явно в Европа се управлява мръсно, но такова е желанието на ИТН", каза още той. 

"Ние ще се разберем за конкретни неща", настоя също Бабикян.

И предупреди: "Действителността е много по-жестока. Този, който изтегли късата клечка да бъде министър-председател, няма да бъде пожален (...) но трябва да бъде диалогичен и безкомпромисен".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

А.Дамянов

А.Дамянов

02.08.2021 | 21:55

Този човек е срам за България. То не бяха яйца, то не бяха ковчези, то не бяха безброй простотии, то не бе трол...... и накрая министерско място. Гнус!

Отговори
6 0
Нали

Нали

02.08.2021 | 21:38

Този е пълна повърня!

Отговори
7 0
Асан

Асан

02.08.2021 | 21:31

Арменски ц.иганин са прай на Д'Артанян

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?