2374
Следвайте ни

Бабикян: Това са най-умно проведените преговори за кабинет

viber icon

Бившият депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме" Арман Бабикян похвали ПП, че са провели много правилно преговорите за съставяне на управленска коалиция и кабинет.

"Това са най-умно проведените преговори за кабинет, ако трябва да ги класирам. Изключително внимателно, изключително деликатно, достатъчно интелигентно проведени и трябва да видим какъв ще е резултатът", обясни коментира пиар експертът по БНТ.

"Изместиха се малко от обещаното в кампанията, но това е нормално, защото говорим за четворна коалиция. Общият знаменател е да има кабинет, всички са вторачени в това да има правителство", допълни Бабикян.

"Имената до последния момент няма да бъдат ясни, защото зависят и от партията, която ги излъчва, и от одобрението на коалиционните партньори", намира го за естествено той.

Бабикян коментира и участието на БСП в управленската коалиция на фона на сриналите се резултати на партията на последния парламентарен вот.

"Мечтата на г-жа Нинова се сбъдна - колкото по-слаб резултат, толкова по-близо до властта", коментира още Бабикян, като уточни, че това е шега.

Той подкрепя предложението за съкращения в държавната администрация - поне 30 000 чиновници, както анонсира Асен Василев от ПП.

 
"При нас държавната администрация са едни дружинки от роднини или съпартийци, които трябва да бъдат нахранени. Има стандарти и ние трябва да си дадем ясна сметка за това", категоричен е Бабикян.

Той не е смутен от това, че ДБ и БСП са в едно управление.

"Аз съм виждал и преди ДБ и БСП в едно управление. Христо Иванов е бил в кабинета и на Борисов, така че, какво? Помните ли колко много наругаха Николай Хаджигенов, когато каза, че трябва да се преговаря и с БСП? Сега 90% от тях са на масата за преговори. Така че, не бързайте да хвърляте камък", препоръча съоснователят на движението "Изправи се".

Бабикян подкрепи и оставането на Бойко Рашков на поста вътрешен министър.

"Всички от "Ние идваме" неведнъж сме давали да се разбере, че присъствието на Бойко Рашков в МВР е важно в момента. Важно е там да има непреклонен човек", похвали го Бабикян.

Според него "ролята на президента беше изиграна достатъчно ясно и достатъчно чисто". "Неговата сила беше по-скоро морална и това свърши работа", смята политикът.

Бившият депутат коментира и как се чувства вече извън парламента.

"Много е хубаво отстрани. Ние отдавна не сме били отстрани - от юли миналата година. Сега следя внимателно, както обещахме", каза Бабикян, който бе част от предишните два парламента с твърде

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Георги v.

Георги v.

09.12.2021 | 10:23

И да се подмазваш и да не се подмазваш, няма да те огрее. Изритаха ви и няма връщане. Вие направихте протестите,, докарахте Кирчовци и сами се изиграхте, защото сте глупаци. Сега ще стоите, ще гледате и ще говорите глупости, ако ви дадат възможност.

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?