Следвайте ни

Бабата на убиеца: Посягал е и на друго момиче

Младежи от село Сотиря помагали на полицаите да заловят Мартин Трифонов

viber icon

Бабата на Мартин Трифонов, заподозрян в убийството и изнасилването на 7-годишно момиченце в село Сотиря, призна, че преди време внукът ѝ е посягал на друго момиче. 

"Знам това от дъщеря си", разказа възрастната жена пред БТВ. 

По време на брифинга, на който МВР разкриха подробности за акцията по залавянето на издирвания мъж, стана ясно, че роднините на Мартин са знаели за извършеното от него престъпление. 

По думите на гл. комисар Ивайло Иванов, запознати с деянието най-вероятно са били неговата майка и мъжът, с когото тя живее.

Две момчета, които са помагали на полицията по време на гражданския арест, разказаха пред Нова телевизия какво знаят за задържания за убийството на 7-годишното момиче в Сотиря.

"Аз, Андон, две момчета и едно момиче тръгнахме да го търсим нагоре по реката. Стигнахме до третата бара и започнахме да се връщаме. На връщане видяхме две коли на „Гранична полиция”. След секунди чухме как един от органите на реда каза: „Стой, не мърдай!”. Започнахме да го преследваме по черния път”, разказа 19-годишният Тихомир.

"Полицаите ни казаха, ако го видим да сигнализираме веднага и да го подгоним. Той мина покрай мен и го замерих с едно дърво. Не можах да го улуча. Взех един камък и успях да го уцеля. Всички полицаи тръгнаха след него. Органите на реда стреляха нагоре във въздуха и мисля, че един път го простреляха. Той се скри в една изоставена къща. Органите на реда влязоха и го заловиха”, каза още 14-годишният Андон.

Той сподели, че през годините двамата са имали дрязги. Хората от селото твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби.

Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живещи в двора й.  Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт.

Източник: epicenter.bg


 

 

 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?