46
Следвайте ни

Айтосци пак на протест срещу опасните тирове

viber icon

Граждани на Айтос пак излязоха на протест срещу движението на опасните тирове в града. Това стана след като комисия от експерти започна огледи на опасния участък в града, където на 13-ти септември баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа с ТИР.

Ще бъдат дублирани и два знака за преминаване от 90 към 50 км/ч скорост в населеното място.

Ще бъде монтирана стационарна камера за следене на скоростта, най-вероятно ще бъдат поставени изкуствени неравности, стеснения на пътните ленти и пътната маркировка ще бъде направена наново, допълни той.

Въпреки това жителите на Айтос пак излязоха на протест. поред тях мерките са недостатъчни и преминаващите тирове ще продължават за застрашават живота на всички.

Вече има и по-голямо полицейско присъствие. Мобилни камери на полицията ще следят за скоростта, както и мобилни кантари, които претеглят тежкотоварните камиони в Айтос. 

"Сформирана е междуведомствена комисия по искане на областното пътно управление, в която беше обследван целият участък на община Айтос, от границата с община Руен до извънурбанизираната територия, до табелата на гр. Айтос. В нея е ангажимент на областното пътно управление да монтира табели", обясни - инж. Димитър Порязов, началник на ОПУ-Бургас.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?