Следвайте ни

Автобусните превозвачи плашат да спрат превозите

viber icon

Автобусните превозвачи няма да оттеглят исканията си и това, което може да ги накара да преустановят протестни действия, е те да бъдат решени. Това заяви пред БНТ Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи.

Те започват протест от днес. Фирмите са недоволни от системата "бонус-малус" и тол системата. Те настояват и за промяна в Закона за автомобилните превози, чрез която нерегламентираните превози ще се считат за престъпление.

Милтенова припомни, че през февруари са били изложили исканията си и пред премиера и тогава са отменили планирания протест, защото са били поети конкретни ангажименти с конкретни срокове да се изпълнят исканията им.

Нито един от нашите проблеми не е решен, подчерта Магдалена Милтенова.

Тя поясни, че последното нещо, за което протестират е тол системата.

Ако не решим тези проблеми, които сме поставили, няма да имаме нужда от тол система, поради факта, че няма да се движим и няма да извършим превозите, защото ще фалираме, допълни тя.

Основният проблем, който имат превозвачите, според Милтенова, е нерегламентираният превоз на пътници, който трябва да бъде решен спешно чрез инкриминиране на деянието.

Другият проблем е законодателната рамка - промените в Закона за автомобилните превози, които протестиращите искат да бъдат приети.

На 13 януари автобусните превозвачи ще прекратят превозите, ако дотогава не бъдат изпълнени исканията им.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?