2374
Следвайте ни

Атанасова: Добавките към пенсиите да се извадят от НОИ

viber icon

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че депутатите от групата няма да подкрепят разпоредбите, с които се удължава действието на Закона за държавния бюджет, бюджета на НЗОК и Държавното обществено осигуряване до 31 март 2022 г.

Точката е заложена в проектопрограмата на парламента за седмицата. С това управляващите искат да си осигурят време за приемането на новия бюджет, който пък, според прогнозата на финансовия министър Асен Василев, се очаква да бъде внесен в края на януари.

"За първи път 2022 година започна без приет и дори без предложен за обсъждане държавен бюджет. Това е безпрецедентно!", коментира в профила си Атанасова, която в сряда ще участва дистанционно в заседанието заради изолацията си след участието в заседанието на КСНС.

Атанасова констатира, че 1 068 000 пенсионери, по данни на НОИ, са ощетени с размера на пенсиите си. По тази причина ГЕРБ предлага, за да няма ново объркване с пенсиите на пенсионерите, добавките и компенсациите за тях да бъдат извадени от бюджета и да се изплащат през Агенцията за социално подпомагане. Другите предложения на партията й за новия бюджет ще бъдат за спешно създаване на Държавна агенция за хората с увреждания и чувствително повишаване на стандарта за социални услуги от 1 април 2022 г.

"Между първо и второ четене на проекта на закон ще внесем предложение за отпадане на параграф 3 от него, с което да дадем възможност коефициентът за формиране на възнаграждението на личните асистенти да стане 1.4, както е предвидено в Закона за личната помощ", съобщава още Десислава Атанасова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ТАЯ КОБРА НАЛИ БЕШЕ БОЛНА ОТ КОВИД ЗАЩО СА Я ПУСНАЛИ

ТАЯ КОБРА НАЛИ БЕШЕ БОЛНА ОТ КОВИД ЗАЩО СА Я ПУСНАЛИ

11.01.2022 | 21:01

КУРТИ

Отговори
5 5
Камерата

Камерата

12.01.2022 | 07:29

Питай шофьорите от Н С О.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?