1939
Следвайте ни

Асен Василев разкри защо Никола Минчев е новият шеф на парламента

viber icon

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев обясни в студиото на "Панорама" по БНТ защо именно Никола Минчев е бил предложението на ПП за шеф на Народното събрание.

"Знакът, който даваме с новия председател на парламента е ясен - идва ново поколение в политиката. Поколение, което няма обвързаности, бих казал даже няма багаж на част от нещата, които са се случили във времето, не носи тези травми и е градивно. Иска да тръгнат нещата по нов начин, да се работи заедно, доколкото това е възможно. Да си изчистим държавата и да си я подредим. България да стане страна, в която не само новото поколение да може да работи, но и чиито приятели от чужбина да искат да се върнат".

"Преговорите за правителство продължават, това е само една първа стъпка, най-нормалното нещо е първата политическа сила да излъчи предсезател на парламента", обясни той.

Василев отрече да има формула, по която да бъдат разпределени министерските кресла. "Това, което има е разбирането, че спрямо бройката дебутати ще има и съответната тежест в състава на Министерския съвет", допълни Василев. И не пожела да потвърди дали самият той ще е бъдещият финансов министър. Василев допълни обаче, че това е предложението на ПП, както и това за Кирил Петков като премиер. Той не бил виждал още проектобюджета, изготвен от служебното правителство, но не бил неприятно изненадан от инициативата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Айшето от София

Айшето от София

04.12.2021 | 00:08

Стига измисляхте простотии,докога ще ходя с маска одитори идиоти,иди ми доди ми,докога???????

Отговори
2 0
ГОВЕДО,

ГОВЕДО,

03.12.2021 | 23:12

ДА ТИ ТЪРСИМ ЛИ НА КОЯ СТРАНИЦА Е ОПИСАНО ИЛИ САМ, ЩЕ СИ ГО НАМЕРИШ? :)

Отговори
0 1
В МОЯТА БОРБА

В МОЯТА БОРБА

03.12.2021 | 23:11

Е ОПИСАН ТОЯ ЕНТУСИАЗЪМ ПРЕДИ ИЗБОРИ И ОКОЛО РАЗДЕЛЯНЕТО НА БАНИЦАТА, КОГАТО ВСИЧКИ ГОВОРЕЩИ СКОТОВЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТЕ ДА ЛЪГОТИТЕ И ДА ОБЕЩАВАТЕ :) НЕ СИ ИЗМИСЛИЛ ТИ ТОВА КОЛЕЛО. ПРОСТО СИ ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ТРЕБВА ДА ВИ ЗАБЪРШЕМ ПО НАЙ-БЪРЗИЯ И БОЛЕЗНЕН НАЧИН.

Отговори
2 2
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

03.12.2021 | 23:08

КАКТО КАЗАХ ВИЕ СТЕ СИ ЖИВОТ НИ И, ПОСЛЕДНИТЕ 1300 ГОДИНИ ГО ДОКАЗАХА :) НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС.

Отговори
2 2
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

03.12.2021 | 23:07

КОПЕЙКИН, ТРИФОНОВ ОТ КОЕ ПОКОЛЕНИЕ СА? Е, ОТДЕЛЕН ФАКТ Е ЧЕ СА ИДИЪТИ :) А ПА БАЩА МИ СИ УМРЕ КОМ УНИСТ. ИСКАШЕ ДА МРЕ ЗА ТАЯ МРЪСНА ЗАДНА ДУПКА :) ТА, ДРЪНКАШ ТЪПИЗМИ И ЛОЗУНГИ.

Отговори
3 1
Георги v.

Георги v.

03.12.2021 | 23:01

Стига тия глупости с поколенията! Който нов дойде говори за поколения. Няма значение от кое поколение си. Важното е да си кадърен и да вършиш работа. А на мургавия и изцъкления трябва да им се признае, че много лъжат и не им пука когато ги хванат. Щели да криминализират подкупите? Само дето те са криминализирани отдавна.

Отговори
7 2
Страшно.му билоц

Страшно.му билоц

03.12.2021 | 22:08

Ако ще пее Къде си ти любов Народна скрит в накое кьоше в паралаламента и пазен от Народната Българска любов със кордон от хиляда миционери нека си и де у дома чеифутското купелдаце 0

Отговори
5 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?