46
Следвайте ни

Асен Василев иска пак да е финансов министър

viber icon

„Вижданията ни за промяна съвпадат с почти всички граждани, които срещнахме. Хората се вълнуват от цената на тока, вълнуват се да има добри заплати, добър бизнес, да има добри училища и болниците да работят. Това, което най-много ме порази, е колко много е бил мачкан малкият и среден бизнес и колко страх все още има. Този терор над малкия и средния бизнес трябва спре“. Това каза пред БНР Асен Василев от „Продължаваме промяната“ (ПП).

Представители на коалицията са на обиколка в страната за среща с избиратели. Според него тези, които искат да влязат в листите, са обикновено най-неподходящи.

„Почти всички водачи на листи в първия ни разговор с тях ни отказаха. Казаха, че си имат по-добра работа и не са мислили да влизат в политиката. Търсим хората да не са зависими от политиката. Всеки да си има бизнес, да си има поприще, за да не зависи от това дали ще е в парламента“.

„От хората в листите не искаме нищо финансово. Провели сме разговори с приятели и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк, има достатъчно хора, които искат да ни финансират. Абсолютно безвъзмездно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е свързана с корупция и с последните места по всичко“.

Той потвърди, че ако ПП спечелят властта, ще настоява отново да бъде финансов министър.

„Инфлацията не е галопираща. Галопират цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците. В служебното правителство започнахме серия от мерки, за да овладеем мините, които цъкаха в електроенергийната система“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Име

Име

27.09.2021 | 15:29

"Той потвърди, че ако ПП спечелят властта, ще настоява отново да бъде финансов министър." Всеки драпа за поста на финансов министър - защо ли? До 2013 г., финансов министър беше Горанов, а след изборите тогава се отказа да е депутат защото заплатата му била малка. След две години отново се върна като фин.министър въпреки, че заплата е почти същата като депутатската ;) Да не стане така, че и този, ако не стане министър да се откаже от депутатството ;)

Отговори
6 1
дии

дии

27.09.2021 | 15:07

Кокорчо

Отговори
6 1
Иска

Иска

27.09.2021 | 14:37

Нагъл Нагъл и изключително противен човек Има гнусна физиономия , мазна

Отговори
7 1
Име

Име

27.09.2021 | 15:23

ВИж му очичките как шарят когато изрича лъжи!!!

Отговори
8 1
USA

USA

27.09.2021 | 14:27

Финансиране на кампания от чужбина е противоуставно

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?