Следвайте ни

Армията търси войници

Основната стартова заплата е около 900 лева, има и допълнителни възнаграждения

viber icon

Министерството на отбраната обяви 36 свободни места за длъжности в 61-ва Стрямска механизирана бригада, те са за военно формирование  34 750. Ще бъде извършен подбор на кандидати по обективни критерии, според личните качества и постигнатите изпитни резултати.

За приемане на военна служба се изисква лицата да са  завършили граждански средни или висши учебни училища в страната и чужбина. Срокът за подаване на документи е 30 септември, съобщават от ведомството.


61 Стрямска механизирана бригада - Карлово, като част от Сухопътните войски, набира мотивирани младежи и девойки от цялата страна, желаещи да изпълняват военната професия.

Основното месечно възнаграждение на новоназначените войници е около 900 лв., без начисленията за трудов стаж. Осигурено е допълнително възнаграждение за изпълнение на задължения извън установеното служебно време. Основният платен годишен отпуск е в размер на 30 работни дни. Осигурява се и допълнителен платен годишен отпуск за всяка прослужена година.

Обучението на войниците се осъществява в няколко направления - специално обучение водолазна и алпийска подготовка; стрелба с различни видове оръжия; управление на специална военна техника; езиково обучение и способности, които могат да се придобият единствено по време на работа и обучение в 61-ва Стрямска механизирана бригада. Работата дава възможност за кариерно развитие; за осигуряване  на ведомствено жилище или изплащане на квартирни пари. Същото така възможност за последващо обучение, за ползване на почивните бази на Министерството на отбраната на преференциални цени, възможност за използване на спортната база, която е оборудвана на високо ниво.

Кандидатите трябва да подават документите във военните окръжия по местоживеене, както и да отговарят на ред условия. Сред тях са  да имат средно или по-високо образование. Към датата на приемане на военна служба те не трябва да са по-възрастни от 28 години, а лицата, отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили - не по-възрастни от 41 години. Освен това трябва да покриват нормативите за физическа и психическа годност, определени с акт на министъра на отбраната.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари (3)

26.08.2019 | 13:21

От 900 лв. брутна заплата остават чисто 700 лв.

Отговори
0 0
Старо куче

Старо куче

26.08.2019 | 12:59

С епилация и гел,войник не се става.Лигльовци и джендъри....

Отговори
0 0
Rodi

Rodi

26.08.2019 | 12:40

V Maalata ima kolkototo iskash.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?