Следвайте ни

Арена "Бургас" е последната гордост на Димитър Николов

viber icon

След години на абсолютно лидерство в усвояването на европейски средства за изграждане на пътна и социална инфраструктура и щедри инжекции от държавата Бургас също свива знамената. Преди време в ГЕРБ се шегуваха, че премиерът Бойко Борисов помолил кмета на морския град Димитър Николов да намали темпото в писането на добри проекти, защото взимал всичко и не оставало за другите градове. Николов вероятно се е вслушал в думите на началника си и тази година кавалерски е решил да отстъпи първенството на новия си колега в Пловдив Здравко Димитров. Николов обаче ще има с какво да се гордее и през 2020-а, когато ще реже лентата на "Арена Бургас". С места за 15 000 зрители тя ще свали от върха "Арена Армеец" като най-голямата многофункционална зала в България. Съоръжението край морето излезе малко над 54 млн. лева, което за едно място е над два пъти по-евтино в сравнение с пловдивската зала "Колодрума". 

Пред завършване в Бургас през 2020-а са още новият корпус на Комплексния онкологичен център (9 млн. лв.), градската библиотека, в каквато е преустроено старото Немско училище, Конгресният център до Морската гара и Домът на нефтохимика. На финала е и ремонтът на сградата на Филхармонията. 

Както и столичани, през 2020-а в Бургас залагат на завършването на вече започнати обекти и не планират значимо ново строителство. Администрацията на Димитър Николов обаче вече се подготвя с проектите за новия програмен период в усвояването на европейските фондове (2021-2017), в който обаче общините ще трябва да се подготвят за доста по-сериозно съфинансиране, ако искат да получават средства от Брюксел.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Rujdi

11.03.2020 | 18:59

ТАЗИ ЗАЛА НЕ МОЖЕ ДА Е ГОРДОСТ КОНКРЕТНО НА ЕДИН ЧОВЕК, ПЪК БИЛ ТОЙ И кмет!!!!! ТАЗИ ЗАЛА Е ГОРДОСТ НА ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И ЖИТЕЛИ НА БУРГАС, ЗАЩОТО ТОЯ николов НЕ Е ИЗВАДИЛ ОТ ДЖОБА СИ СРЕДСТВАТА ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА ВЪПРОСНАТА ЗАЛА!!!!

Отговори
8 3

Бургазлия

11.03.2020 | 13:06

Че залата няма да е готова в срок е ясно. Проблемите ще започнат след това с нейната поддръжка, която няма да е по силите на Общината и всички ние ще плащаме за това безумие.

Отговори
10 2

4000

11.03.2020 | 08:26

Още един път се вижда колко милиони се откраднаха от управлението на Тотев за зала "Колодрума" . Ако имахме нормална съдебна система , бившият кмет от давна да има няколко присъди !

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?