Следвайте ни

Апелативният спецсъд взе решение за Ветко Арабаджиев

viber icon

И апелативният спецсъд, както по-рано първоинстанционният, не освободи бизнесмена Ветко Арабаджиев от ареста, тъй като на свобода може да се укрие или да извърши престъпление, съобщава 24часа.

Той бе върнат у нас през май, а преди това бе издирван и заловен заедно със съпругата си Маринела в Испания.

Срещу бизнесмена има три обвинения за участие в престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. 

Според двамата прокурори, които се явиха в съда - единият наблюдаващият от Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов има доказателства срещу бизнесмена, че от 2013 г. до 31 август 2018 г. е участвал в банда заедно с още 5-има.

"Дружествата под контрола на Ветко и Маринела Арабаджиеви са се облагодетелствали от данъчни измами и по-конкретно Захарен комбинат "Пловдив" и "Виктория Груп Корпорейшън", посочи Пейчинов. За да се обоснове, той цитира свидетелски показания и съдебни експертизи. Една от тях бе на телефони, ползвани от Арабаджиеви в Испания. На мобилните апарати имало снимки на схеми на търговски дружества, капитали и други подобни информации.

Прокурорите заявиха и че на свобода Арабаджиев може да се укрие, представяйки данни, че преди да бъде задържан, бизнесменът е избягал от българското правосъдие във Франция и Испания. В телефоните на Арабаджиеви са намерени и снимки с имена на свидетели - кой е разпитан и кой не е, както и снимки на показания на свидетели, които дават сведения за контролираните дружества от Арабаджиеви и за данъчни престъпления, каза прокурор Пейчинов.

Защитникът на Ветко Арабаджиев Илиян Василев поиска клиентът му да бъде освободен без мярка за неотклонение. Да подкрепят в залата бизнесмена, дойдоха негови роднини.

Очаквайте подробности!

 

Коментари (1)

Taka e

Taka e

06.08.2019 | 14:29

На времето Вълчо Арабаджиев победи Илийката Павлов за Захарния в Пловдив. Илийката беше отчетен на ДС, та Вълчо трябва да се отчита на по-високо ниво - вероятно братското КГБ.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?