Следвайте ни

Ангел Кунчев иска нови мерки срещу COVID-19 в цялата страна

viber icon

С новия си доклад ще препоръчам на министъра на здравеопазването нови мерки срещу COVID-19, които да важат за цялата страна. Това обяви в студиото на БТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той е притеснен от резкия скок на заболелите от коронавирус. Очаква до 2500 нови случая на ден. Расте и броят на хоспитализираните.

„Ново затягане на мерките е неминуемо там, където заболеваемостта е висока. Наложително е да се спазват 50% от капацитета на заведенията, може да бъде наложена забрана за масови мероприятия като концерти и фестивали“, посочи Кунчев.

И отправи критика към многолюдните събирания. По думите му например Велико Търново и Търговище са станали „развъдник“ на заразата заради сватби с по 700-800 души.

Доц. Кунчев очаква ускоряване на заболеваемостта и след началото на учебната година.

„Не е сигурно, че сме достигнали върха, но ако то продължи и последва спад – чудесно. Ако това е връхната точка – системата ще се справи“, коментира още експертът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Covid

Covid

30.08.2021 | 11:28

Въпроси към доц.Кунчев: 1.Защо при 4-ма мои колеги с положителен тест за Covid, РЗИ Пловдив не ни карантитинира останалите контактни,не дезинфекцира ,не тества останалия персонал? 2.При заболял персонал в х-л в Пловдив,защо не се предупреждават гостите на х-ла,че са били контактни и не се затвори от РЗИ?

Отговори
4 0
Анонимен

Анонимен

30.08.2021 | 10:24

Началото на уч.година да започне онлайн, докато се нормализират нещата. По-добре около месец онлайн, но сега в началото/след летните почивки/, отколкото да ги пуснат в училищата сега, ще е голяма грешка!!!

Отговори
3 1
Кунчев, ти си фармакологична измет!

Кунчев, ти си фармакологична измет!

30.08.2021 | 09:45

Ако искаш да наливаш масло в огъня на ваксинацията - няма да стане. ВАКСНИНИТЕ НЕ РАБОТЯТ ! ДОКАЗАНО ! ПРИЗНАТО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ! ВАКСИНИТЕ СА ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО !

Отговори
12 2
Танатос

Танатос

30.08.2021 | 09:18

Всеки олигофрен засвири реквием.

Отговори
12 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?