1553
Следвайте ни

Андрей Ковачев: Никакъв компромис със Скопие, ще е предателство

viber icon

Независимо какво правителство има и ще има, България не може да промени позицията си по отношение на РС Македония. Това заяви пред БГНЕС евродепутатът и заместник-председател на ЕНП Андрей Ковачев, който е един от най-добрите познавачи на българо-македонските отношения.

"Страната-кандидат РСМ трябва да спазва основните човешки права и демократични принципи. Тя трябва да гарантира недискриминация и да създаде обществена атмосфера, свободна от говор на омраза. Българите в РСМ не трябва да живеят в страх, че няма да намерят работа и ще бъдат обект на обиди и заплахи", каза Ковачев.

Той подчерта, че наивността и неопитността не са извинение при взимането на решения по въпроса за РСМ.

"Да, важни са и икономиката и инфраструктурата и енергетиката, но най-важно е да се преодолеят разединението и омразата от миналото. За съжаление "дълбоката държава" в РСМ работи срещу това. Наивността и неопитността не са извинение.

Поддаването на чужд натиск за приемане на неприемливото е предателство. Единството поне по тази тема трябва да се запази! Нямаме право в името нашите предци и децата ни да се поддаваме, на какъвто и да е, от където да било, натиск!", категоричен е евродепутатът Андрей Ковачев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?