Следвайте ни

Ало, Космос! Говори България! ВИДЕО

viber icon

"Ало, Космос! Говори България!". Български ученици и студенти задават въпросите си, а астронавтите от МКС отговарят в директна видеовръзка, пише Nova.bg.

Видеовръзката се осъществява от Атлантическия клуб в България, в партньорство с посолството на САЩ в София, и с над 30 организации, занимаващи се с образователни инициативи в областта на науката и технологиите, съобщиха организаторите.

Въпросите са свързани с космическите боклуци, работата на програмата Artemis, ресурсите в Космоса, които бихме могли да използваме тук на Земята. Децата питат и за въздействието на пътуванията до Космоса върху атмосферата на нашата планета.

„Това събитие е показателно за дълбоката връзка между нашите две страни. Ние сме вдъхновени от всичко, постигнато от НАСА, и сме силно благодарни за възможността да участваме в чудото, наречено космически пътувания. Това е събитие за човечеството. Стремежът да изследваш, да се разрастваш,  да пристъпваш извън границите. Това е пример за гения на човечеството – какво можем да постигнем, когато работим заедно”, заяви посланикът на САЩ в България Херо Мустафа. Тя благодари на организаторите за събитието, както и на министър Денков за присъствието.

Посланик Мустафа подчерта, че България и САЩ си сътрудничат успешно във всички т.нар. STEM области.

"Това е първо такова събитие за мен. Надявам се за всички да бъде вълнуващо. Надявам се, че всички ще постигнете големи висоти и неща, за които само сме си представяли", завърши тя и пожела на децата винаги да се стремят към звездите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?