Следвайте ни

Александър Дунчев: Хитри юридически ходове ощетяват ловните стопанства със стотици хиляди

viber icon

Изпълнителният директор на Агенцията по горите Александър Дунчев беше изслушан от депутатите за проверката за проверката на шестте държавни ловни стопанства.

Тя е установила, че заради хитри юридически ходове, държавата е ощетена със стотици хиляди левове.

По негови думи, разходите по стопанисването на държавните дружества са десет пъти по високи заради икономически неизгодните инвестиционни договори. 

„Разровихме се 10 г. назад из ловните стопанства и установихме, че има обезпокояващи нарушения. Юридическите лица, сключвали договори за инвестиции, са закупували фургони, замаскирани в документите като ловни бази. Парадоксът е, че в договора фигурира клауза, според която след изтичането му, въпросните фургони се връщат на инвеститора.“

„Това е изключително хитър ход на инвеститора“, коментира Дунчев.

Автомобилите за ловни цели са закупени при същите условия, коментира изпълнителния директор.

„Представяте ли си, колко са богати тези хора, като не искат да плащат дори за трофеи! И муфлоните изчезват. А тези муфлонни трофеи, които са налични, са закупени на безумната цена от 4 000-5 000 лв. Невероятно е, защото трофеите не са били отсреляни, а са от самоубити муфлони.“

„Някои от историите не са документирани, а се предават от ухо на ухо, от тези, които работят в ловните стопанства. И им вярвам на хората.“, завърши Александър Дунчев отчета си пред депутатите.

Той започна изказването си от парламентарната трибуна като благодари на пожарникарите за усилията им да потушат огнената стихия и отдаде почит на загиналите заради пожарите горски служители.

"По-голямата част от пожарите в страната се дължат на човешка грешка или небрежност", заяви изпълнителният директор на Агенцията по горите . 

"Бих искал за пореден път да благодарим заедно на българските пожарникари, горски служители и много доброволци, които и в момента се борят с пожарите в горите. Само малка част от пожарите са с естествена причина, каквито са мълниите. Повечето са от човешка небрежност, така че нашите колеги ние ги изпращаме да се борят с последствията от небрежността и нехайството на нашите сънародници".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

няма закони...

няма закони...

19.08.2021 | 16:16

няма човешка небрежност има човешка простотия .....

Отговори
3 0
няма закони...

няма закони...

19.08.2021 | 16:15

защото закон закон трябва за тези пожари....

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?