Следвайте ни

Ако пътувате край София, не минавайте през тези отсечки

viber icon

Ремонтът на два участъка от Северната дъга на Oколовръстния път в София започва от днес. Общата им дължина е 3,8 км.

Заради ремонтните дейности от днес се въвежда временна организация на движението, а същинските строителни дейности започват от сряда, 14 октомври, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Заради ремонтните работи движението в двата участъка ще бъде спряно.

Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента при 6-ия километър и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. "Требич". Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път Нови Искър – Своге – Мездра и завършва преди кръстовището с ул. "Хаджи Димитър" в Нови Искър.

Трафикът за Своге ще преминава по бул. "Рожен" в София, през кв. "Требич" и Нови Искър. За тежкотоварните автомобили, движещи се по околовръстния път, е предвиден обходен маршрут през ул. "Чепинско шосе" в София и Северната скоростна тангента.

В двата участъка на Северната дъга на Околовръстното ще бъде извършена цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка.

Очаква се ремонтните дейности да приключат до началото на зимния сезон.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?