Следвайте ни

Акция “Коледата - възможна” помага на приюта на отец Иван

viber icon

Благотворителна кампания  “Коледата - възможна” в помощ на децата от приюта на отец Иван в Нови хан  организира СУ “Св. св. Кирил и Методий”. Стартът е на 5 декември в 10.20 часа, когато със запалването на светлините на елхата в училището ще започнат празненствата за коледните празници. Тогава ще бъдат връчени и писмата от традиционната акция "Благодаря", в която шеста година  училището предизвиква деца, учители, родители да изразят своята благодарност към някого.

Кампанията ще се проведе от 10 до 17 декември в сградата на училището. В нея ще се включат ученици, родители и учители.Талантливите ученици от професия "Дизайнер", специалност "Рекламна графика", ще изработят коледни картички и  постери за акцията.

Първолаци и второкласници от Монтесори паралелките  заедно с подготвачета от ДГ “Елица”, ДГ “Дружба” и всички желаещи детски градини от район “Западен” ще изработват коледни картички, сувенири, играчки, гирлянди, оригами. Част от тях ще бъдат подарени на децата от Нови хан, а други ще бъдат продадени благотворително на коледния базар в училището. По традиция той се организира от Ученическия съвет и тази година приходите ще са в подкрепа на кампанията “Коледата - възможна”.

Всички, които искат да помогнат, могат да даряват и дълготрайни хранителни продукти. Те ще се приемат ежедневно в каб.116 от 7.30.до 8.30 ч.; от 12 до 13 ч; от 16 до 17 ч.

“Коледата - възможна” ще завърши с Коледен благотворителен концерт на 17 декември от 18 ч.  във Военен клуб. В него ще участват ученици от паралелките за танцьори и хореографи.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?