Следвайте ни

Акция „Книгодаряване“ събира книги за читалища и библиотеки

viber icon

Освен празник на любовта и виното, 14 февруари е и международен ден на даряването на книги. Асоциация „Българска книга“, използва повода, за да обяви акция „Книгодаряване“.

Целта на кампанията е да се дарят книги на институциите, които се грижат за духовното ни израстване и образование, съхраняват книгата като ценност и ни озаряват със знания. От „Българска книга“ се обръщат към бизнесите и всички хора, които вярват в силата на книгата, с апел да купят книги и да ги дарят на своите любими училища, библиотеки, читалища.

„Четенето на книги е в основата на всяко развито и проспериращо общество. В ситуация като днешната, четенето помага и дава надежда. Книгите остават частицата култура, достъпно по всяко време. За да може да бъдат достъпни и за всеки, подарете любимата си книга на библиотека, читалище, училище. Включете се в Акция „Книгодаряване” с жест на социална отговорност”, казва Диана Бойчева, издател и член на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга”.


Даряването на книга е акт на корпоративна социална отговорност, но не само. Включвайки се в Акция „Книгодаряване”, компаниите се превръщат и в посланици на четенето, изтъкват важността на книгите и четенето като част от формалното и неформално образование, споделят любовта си към книгите.

Акция „Книгодаряване” е естествено продължение на кампанията „Купи 1 книга“, която стартира през април миналата година с цел да подпомогне книгата, да я съхрани като ценност и да гарантира нейното бъдеще.

Под нейната шапка се проведоха инициативите „За да я има книгата”, „Купи 1 книга. Дари я на своето училище”, „Купи 1 книга. Подари я за Коледа” и настоящата „Купи 1 книга. Зарадвай любим човек”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай