1939
Следвайте ни

Агенцията по вписванията се произнесе за директора на ДКК Ваня Караганева

viber icon

Агенцията по вписванията обяви, че свикването и провеждането на заседанието на Съвета на директорите на ДКК, на което е взето решението за освобождаването на изпълнителния директор Ваня Караганева е незаконосъобразно.

В становището до медиите се казва също, че агенцията приема като "невалидни" приетите от Съвета на директорите решения.

Съветът на директорите на Държавната консолидационна компания уволни Ваня Караганева с мотива, че е взела еднолично множество решения, с които, според тях, са нанесени вреди на дружеството за над 50 млн. лева.

Икономическият министър Даниела Везиева защити уволнената Караганева и обяви, че ще поиска оствавката на тези, които са я уволнили.

Ето и цялата позиция на Агенцията по вписванията:

Агенцията по вписванията излезе с мотивиран отказ относно направеното искане от Съвета на директорите за отписване на Ваня Караганева като изпълнителен директор на Държавната Консолидационна Компания (ДКК) ЕАД, тъй като от представените документи не е установено валидно взето решение за освобождаване на изпълнителния директор на ДКК.

Заключението е – незаконосъобразно свикване и провеждане на заседанието на Съвета на директорите от 29.11.2021г. и невалидно приемане на решенията му.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

бгн

бгн

03.12.2021 | 19:18

Айде сега целият гербаджийски борд на директорите да си събира партакешите и в зайчарника в Банкя.

Отговори
4 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?