Следвайте ни

БАБХ с предпразнични проверки, дебне за качество и спекула

viber icon

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна традиционните си предпразнични проверки още от началото на април. Инспекторите ще следят всички обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни и търговски обекти за търговия на дребно.

До 8 май във фокуса на засиления контрол попадат производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни - агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци, както и на боя за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка, посочват от БАБХ. 

Тази година проверките включват и спазването на разпоредбите, наложени заради епидемията от коронавирус. Ще се следи за използване на подходящо защитно работно облекло, химични вещества и оборудване за дезинфекция и предпазни средства - ръкавици (при необходимост и в зависимост от естеството на работа) и маски от служителите. 

От БАБХ припомня, че продължават да разчитат на сигнали за нередности, които гражданите могат да подават на националния телефон на Агенцията - 0700 122 99, и през онлайн формата на сайта. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дали ще могат

Дали ще могат

13.04.2020 | 09:29

Да ги,, хванат,, всичките един дол дренки..!?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?