Следвайте ни

Агенцията по храните: Внимавайте със сладоледа на улицата

viber icon

Любителите на сладоледа да внимават доколко са спазени санитарно - хигиеничните мерки при продажба на популярното лятно лакомство навън, без да е опаковано. Този съвет дават специалистите от Агенцията по храните в предаването по BTV  като отбелязват, че у нас няма случаи на тежки стомашни разстройства, предизвикани от консумация на сладолед за разлика от САЩ, където подобни случаи са установени.

Но сладоледът може да предизвика леки стомашни разстройства.

Трябва да внимаваме дали продавачът е с ръкавици и доколко е чисто на щанда, от който купуваме сладоледа. Редно е всеки сладолед да има своя лъжичка, а най-добре е да бъде опакован.

Млякото в сладоледа е на изчезване. "Сладоледът се превръща в растителен продукт, тъй като се използват растителни мазнини и нишесте" , обобщи д-р Сергей Иванов от Агенцията. По този начин продуктът се запазва по-дълго, а производството му е по - леко.

В сладоледите се добавят гума гуар, гума локуст бийн, преработени водорасли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

агенция по храни

агенция по храни

18.06.2021 | 10:35

и защо да внимавт гражданите? Това не е ли работа на Агенцията по храните да правят ежеднвни проверки, глоби и затваряне на бизнес ако трябва . Но разбира се, че проверяващите и те семе-йства хранят ...и си получават ру--ш..ве-тите...ей, никога няма да се моправим ако самосъзнанието на хората не се промени!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?