71
Следвайте ни

Аферата „Хемус“: Прокурорите правят самоотвод по делото

viber icon

„В резултат на безпрецедентния натиск върху прокурорите (по производството за аферата „Хемус“) да не протестират мярката на обвиняемия и да му позволят да пътува в чужбина, същите са счели, че пряко е въздействано върху вътрешното им убеждение. Отделно от това, предвид образуваното от СРП досъдебно производство за престъпление по чл. 289 от НК, колегите смятат, че това би довело до допълнителен натиск върху тях, което да им попречи да вземат решения по делото. Ето защо те са депозирали своите самоотводи пред Апелативна прокуратура-София“. Това заяви  заместник градския прокурор на София Иво Илиев на брифинг на държавното обвинение, съобщи bTV.

Апелативна прокуратура-София трябва да реши дали има данни за натиск и дали ще уважи техните самоотводи, отбеляза Илиев.


Докато Апелативна прокуратура реши дали да уважи самотовода, те ще продължат да наблюдават разследването, каза говорителят на СГП Десислава Петрова.

Градският прокурор Илиана Кирилов обясни, че ако самоотводите бъдат уважени, предстои ново преразпределение по случаен принцип на делото на други магистрати.

 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Симеон Вълев

Симеон Вълев

14.12.2021 | 18:33

Изплашиха се, а сюжетчето с "безпрецедентния натиск" е само прах в очите на хората! На такива, като тези прокурорчета, трябва да им се търси съдебна отговорност за бездействието. А, ние им плащаме заплатите, егати наглостта!

Отговори
5 1
Страх Страх ги тресе

Страх Страх ги тресе

14.12.2021 | 18:13

Ми ако случайно открият пътя на кюлчетата и евраците до чекмеджето си е направо за отвод

Отговори
8 1
Йоан

Йоан

14.12.2021 | 18:04

Бахти и помията е тази съдебна система ! Яко чистене трябва !!!

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?