Следвайте ни

Адвокатът на Милен Цветков с нови горещи разкрития от разследването

viber icon

Защитникът на семейството на тв журналиста Милен Цветков разкри горещи подробности от разследването на зверската катастрофа и поведението на обвиняемия за нея Кристиан Николов.

Адвокат Менко Менков обясни, че ангажираните със случая се приближават към истината, макар още да е твърде рано.

„Заявените многократно твърдения на защитата на обвиняемия Кристиан Николов, че ще съдейства на разследването, поведението му е коренно обратното на това. Той има право да откаже да съдейства и да откаже да говори до края на протеста - каза по Нова тв адвокат Менков. - Вчера съдебният състав го оцени по достойнство. Искам да подчертая сериозно, че както на прокуратурата, така и на нас, ни е необходимо съдействието на обвиняемия. А това, че е виновен, ще се докаже без негово участие, формата на вина се потвърждава с необходимата инициативност.

Има данни, че непосредствено преди светофара Кристиян се е движил с определена скорост, но няма информация да е предприел някаква форма на спиране, което означава, че той е осъзнавал, че катастрофата ще бъде неизбежна. Той не казва нищо до този момент. Колебливо е поведението на спътниците. Първоначално имаше екзотична теза, че не Кристиян е управлявал. Установено е мястото на тримата, които са се возили в автомобила".

Защитникът допълни, че вече е доказано, че употребата на три от наркотичните вещества се е случило в рамките на 24 часа преди случката. "Няма данни той да е бил невменяем към момента на извършването на катастрофата и това една от причините да не иска да участва в психична експертизата, но тя може да бъде подготвена и без него. Позицията му ще бъде изслушана. Никой не може да го накара на сила. Това, че той няма да каже нищо до края на процеса, не означава нищо. Прокуратурата предвижда между 10-20 години лишаване от свобода за такива престъпления, заключи той. 

Коментари (3)

ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

09.07.2020 | 11:27

а може родитилите му да платят-и вместо в затвора да го пратят да полежи 4-5 годинки по корортите на някоя братска демокрТИЧА СТРАНА

Отговори
0 0
4000

4000

09.07.2020 | 09:16

Какви 10-20 години , за тоя трябва до животен затвор !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
4 0
ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

09.07.2020 | 11:23

след 5 години е вънка като поработи малко

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?