Следвайте ни

Адвокат Рангелов разкри кой ще плаща за смъртта на убитото от ток момче

viber icon

Ще стане ясно кой е виновен за трагичния инцидент, при който дете загина след токов удар на улица в столицата. Също така трябва да е ясно и че това зависи от качествената работа на разследващите органи в този момент.

Това коментира в "Денят започва" по БНТ адвокатът Людмил Рангелов.

Според него, ЧЕЗ би могла да понесе имуществена отговорност, гражданска отговорност. Общината също би могла да носи отговорност, ако има отношение към различните разрешения по въвеждането в експлоатация на обекта, по отношение на проектирането, изграждането и след това експлоатацията на това електрическо съоръжение, включително и кабела.

"Най-малка вероятност има болницата да понесе някаква отговорност, защото макар и обектите да се намират на нейна територия, тя няма задължения да контролира технически как се експлоатира обектът", обясни адвокатът.

Небрежност и немарливост - най-вероятно такова ще си остане обвинението според него, правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Може да се търси и отговорност за някакъв вид съпричинителство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Тва Волейбол ли е

Тва Волейбол ли е

18.02.2021 | 18:45

Аааааайде Адвокато капацитет не дава отговор кой шъ плати според еврейското заглавие а просто фърля топката в полето на разследващите Сега чакаме от разледващите коя е Мата Хари Аааааааоу ууу Да бе Да колкото разбрахме от разледващите коя е Мата Хари толкова ще разберем и кой е виновен.в случая Или може би пак ще бъде некой бездомен който неправомерно се е включил към некое кабелче за да се грее в студените зимни нощи

Отговори
0 0
ЧЕЗ

ЧЕЗ

18.02.2021 | 11:18

Е трябвало да изискат поставяне на дефектнотокова защита предвит очевидните опасности от рисковия монтаж на кабел с пластмасива изолация по метална конструкция. Защото токът причинил злополуката идва от ЧЕЗ.

Отговори
2 0
Малко  помощ!

Малко помощ!

18.02.2021 | 11:06

Не е достатъчно само разрешително за въвеждане на един обект в експлоатация. Защото всяко нещо старе на този свят. и за това е нужна подръжка до самото морално и материално остаряване на какъвто и да е обект. Планова подръжка господин адвокат.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай