Следвайте ни

Ад по входовете на София, провинцията се завръща

viber icon

Драматична e ситуацията по входовете на блокирана София към този час. В последния почивен ден от Великденските празници има масирани полицейски проверки, изнервени шофьори и колони от автомобили. Десетки пък прекараха нощта на пътя, в очакване да се отвори транзитен прозорец. Над 60 000 автомобила са напуснали София през последните работни дни миналата седмица. Почти 17 000 пък са автомобилите, които са били допуснати да излязат от столицата през почивните дни.

Голямото завръщане в София за някои шофьори не се случи по план, въпреки,че се опитаха да влязат още рано сутринта. Други пък се наложи да допълват данни в декларациите си на място, предава Нова тв. „Искат да попълня името на шефа ми и номера му. Пътувам за Германия, идвам от Димитровград. Попълнил съм ги, но искаха и името на шефа ми. Малко прекалено ми се струва, в Германия няма такова нещо“, коментира един от шофьорите.

„Преди 15 дни пътувахме до Пазарджик. В момента мен ме допускат, а моята приятелка не я пускат, защото е с настоящ адрес. Казаха ми, че аз трябва да ида на работа, а нея да я оставя, тук“, посочи мъж, опитал да влезе в София.

Промяна в мерките за влизане към момента няма, съобщиха от полицията.  „Хората, които ще влизат в София, ще трябва да декларират отново обстоятелствата за посещаването на столицата. Това което ще декларират в документите, ще се сравнява с това, което са написали, когато са излизали от града“, заяви ст.комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

От Националния щаб отново споделиха основното си притеснение от масовото пътуване преди празничните дни. „София е най-голямото огнище. Много хора, напускайки София, можеше да разнесат заразата, обратният случай също не е изключен. Ще се уверите сами по броя на случаите“, каза ген.-майор Венцеслав Мутафчийски.

До момента са констатирани близо 60 нарушения. „Има хора, които декларират трудова ангажираност, а са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества, а се оказва, че нямат сключени договори“, посочи Георги Хаджиев.

Глобите за невярно попълнени данни са от 100 до 300 лв., както и наказание до 3 години затвор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нали ви предупредих,

Нали ви предупредих,

20.04.2020 | 17:18

че след 2 седмици ще сме в ада. Няма да си взимам думите назад де!

Отговори
1 2
Нагли шопи!

Нагли шопи!

20.04.2020 | 17:16

Мислят за гадния си кирлив гъ з и за тъпченето и ПЪЛНИ БЕЗОТГОВОРНИЦИ И НАГЛЕЦИ! 300 ЛЕВА Е ПОДИГРАВКА! 30 000 ДА СТАНЕ И 10 ГОДИНИ ЗАТВОР за това което вършат. Отидоха да разпространят заразата по държавата. Мръсни скапани шопи ама КОЙ ГИ ПУСНА?!!!

Отговори
11 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?