Следвайте ни

Ад на погребение! Смениха покойник с чужд труп, семейството в шок

viber icon

Семейство от брезнишкото преживя истинска ад по време на погребението на свой роднина. По време на траурната церемония със свещеник в гробищния парк на село Ноевци станало ясно, че тялото не е на 41-годишния Веселин Драгомиров, а на непознат човек. Процесията е прекратена и тялото е върнато в Перник. За ужасяващия случай разказа пред в. „Струма“ братът на починалия Веселин - Емил Драгомиров.

„Брат ми Веселин бе докаран в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“ на 27 ноември след епилептичен пристъп и с високи показатели на кръвна захар - 30 единици (нормата за здрави хора е до 6 единици - бел.ред). Той е опериран, изваден му е далакът, но бе с чернодробно заболяване. В болницата е чакал 5 часа да го приемат, тъй като имал отрицателен тест за коронавируса", сподели Емил.

На 1 декември около 5 часа сутринта пациентът, който лежал в една стая с Веселин се обадил на семейството, че той е починал. От болницата им се обадили чак на следващия ден.

„Погребението беше насрочено за 12 ч. на 3 декември, катафалката от погребалната агенция дойде в 11,40 ч., но свещеникът закъсня с половин час. И точно започна опелото, когато се обадиха, че тялото не е на брат ми. Върнаха ковчега със сгрешения починал, а аз започнах да звъня, да разбера как така е докарано чуждо тяло за погребение“, допълва Емил Драгомиров.

Разстроеният мъж звъни на тел. 112, откъдето го препращат в болницата, от там в Съдебна медицина и накрая получава разрешение ковчегът да бъде отворен.

„Ако не беше закъснял свещеникът щяхме вместо брат ми да погребем друг човек. Това просто е отвратителна небрежност и ще си търсим правата в съда. Брат ми остави вдовица с две деца, а шокът от преживяното няма никога да забравим“, каза още Емил.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ееее

Ееее

04.12.2020 | 17:52

Шашави начело с кой е бгстан

Отговори
1 0
Ами

Ами

04.12.2020 | 16:18

Ако беше кремиран? Могло е да приемат урната макар и от чужд труп.Бил ли е починал въпросният човек.Квадратен корен се получава. Със знак минус на подкоренната величина.

Отговори
2 1
мишо

мишо

04.12.2020 | 16:08

В такъв случай как се процедира и кой ще поеме вината,трябва ковчега да е отворен или най малкото да има прозорче.

Отговори
2 0
Това  е  показателно

Това е показателно

04.12.2020 | 16:06

За нехуманноста на хуманните лекари. Подигравка и със живи и с умрели.Па ако ще да са и патоанатоми.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?