Следвайте ни

Ад на магистрала "Тракия"! 10 км задръстване по пътя към морето СНИМКИ

viber icon

Огромна тапа превърна в кошмар пътуването по магистрала "Тракия" по пътя към морето, алармираха озовали се в капана шофьори.

Между 154 и 164 километър в посока Бургас има огромно задръстване. Опашката от блокирани коли се е проточила 10 км.  Причината е продължаващия ремонт на аутобана, заради което има стеснение на лентите на 160 км.

В колоната вече има и няколко леки катастрофи, предизвикани от изнервени шофьори.

"1 километър  се минава средно за 11 минути. Колите пъплят по скоростния път с 15 - 20 км/ч. Тарикати пък изпреварват от аварийната лента",разказаха шофьори.

Километър преди разклона за Чирпан и Стара Загора също има тапа. Старият път за града на липите е почти блокиран от автомобили. 

Част от задръстването по него може да бъде избегнато, като се отклоните по пътя Свобода- Малко Тръново. Асфалтът не е много добър,но спокойно се кара с 60 - 70 км./ч, съветват  местни водачи.

Подбалканският път е алтернативата за всички, които искат да избегнат кошмара по АМ "Тракия",препоръчват от Пътна полиция.

Припомняме, че  от Пътна полиция бяха отправили молба ремонтите  да бъдат прекратени за празниците, но АПИ решиха работата да продължи.

Заради образувалите се "вълни" по АМ "Тракия" още от октомври миналата година започна поетапен ремонт на общо 52 км /от 156-ти до 208-ми км/.

 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

шофьор

шофьор

30.04.2021 | 19:57

навсякъде из европа правят ремонти и никъде не се задръства до,,тапа,,.в българия тарикатите са повечко и от изпреварваща лента не могат да преминат стеснението без да отнемат на някого предимството,и един като спре спират и другите.като ремонтират-защо?.като не ремонтират пак -защо?

Отговори
1 0
Мика

Мика

30.04.2021 | 14:58

Къде сте тръгнали бре? Нали нямате пари?

Отговори
2 0
водач на МПС

водач на МПС

30.04.2021 | 14:58

Ограничението за 90км/ч по АМ ТРАКИЯ беше от 169 до 208 км в двете посоки. Но верните на принципите си все управляващи ни решиха че може да се "щипне" още някой и друг милион от ремонта и удължиха с още 13км и ремонта стана от 156 до 208км. А дали инвеститорът ще се следи за качеството на ремонта? Това ще покаже времето, като се знае какъв е опита по извършване на ремонт на ремонта. Всъщност след година ще се види какво е качеството на направения ремонт

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?