46
Следвайте ни

Абсурд: Русенка дължи пари на "Топлофикация София" без да е живяла там

viber icon

Жена от Русе се оказа длъжник на "Топлофикация София", без да е имала имот или пък да е живяла под наем в столицата, съобщава NOVA.

Преди две седмици Цанка Димитрова открила, че банковите ѝ сметки са запорирани. Направила проверка и установила причината - дълг към "Топлофикация София".

"Аз никога не съм живяла там, никога не съм имала имот, кацала съм няколко пъти на летището", споделя Цанка Димитрова.

В първия момент новината за запора предизвикала смях у Цанка, защото й припомнила как през 2015 година отново е била осъдена от столичната Топлофикация, без да е длъжник. Тогава за три хиляди лева. Преди шест години реагирала моментално, наела адвокат, подала сигнал в прокуратурата и успяла да докаже, че тя не е длъжник и до запор не се стигнало.

"Подадох жалба в Комисията за личните данни, подадох жалба в Районната прокуратура, които всъщност констатираха, че има нарушение спрямо моите лични данни, но всичко свърши дотам".

Сега отново попаднала в същата ситуация, но този път от "Топлофикация" са я осъдили за сумата от девет хиляди лева. "Беше някакъв голям шок за мен, защото бяха на три нива сметки по 9 хиляди, първоначално си помислих, че е хакерска намеса", разказва потърпевшата.

След като се разбрало, че е запор, станало ясно още, че до този момент съдебният изпълнител бил изтеглил две хиляди лева от сметката ѝ. След писане на писма и до него, и до дружеството - казусът е почти разрешен. 

 
Цанка получила обаждане от съдебния изпълнител, че от "Топлофикация София" са оттеглили претенциите си към нея. Свален бил запорът по сметките и се очаква възстановяване на сумата. Наред с добрата новина дошла и лоша - съдебният изпълнител уведомил Цанка, че срещу нея имало и още едно дело, пак от столичното топлофикационно дружество.

От "Топлофикация" се извиняват на русенката, като обясняват, че имало грешка в документите.

"Как да го приема това извинение? Каква е тази стара база данни? Какво означава това - че в някакъв предишен живот съм живяла на адрес в София ли?", пита Цанка. И е категорична, че ще заведе дело срещу топлофикационното дружество. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?