Следвайте ни

9-годишно дете пострада след падане в необезопасена шахта

viber icon

9-годишно дете пострада сериозно, след като падна в шахта на улица в Несебър, съобщиха от NOVA. По думите на близките на детето - в този момент шахтата не е била обезопасена.

Инцидентът е станал преди няколко дни, докато децата играели на улицата, която е в ремонт заради подмяна на водопроводната мрежа в района.

Вечерта на 22 май дъщерята на Марияна попада във водопроводна шахта, докато играела с братовчедка си на улицата. Жената разбира за инцидента от виковете на племеницата си. На място се притекли и съседи, които помогнали на детето.

"Тя седеше до дупката. Цялата  трепереше. Единият ѝ крак беше одраскан", разказва майката на пострадалото дете Мариана Костадинова.

До инцидента двете момичета седели и си говорели в близост до шахтата, която по думите им тогава не била обезопасена. "Паднах, защото някак си обувката ми се изплъзна  и паднах в пропастта", спомня си детето, което е със сериозни наранявания и по двата крака. Шахтата вече е обезопасена и обградена с мрежа.
 
NOVA потърси за коментар "Водоснабдяване и канализация" - Бургас, които извършват подмяната на водопроводната мрежа на улицата, на която станал инцидентът.

"Всеки един обект, върху който работи ВиК – Бургас, е надлежно обезопасен. Тази улица е една от главните улици в град Несебър и когато е започнало нейното разкопаване за полагане на тръби, през януари месец тази година, по инструкция  всяка една фирма е длъжна да спазва мерките за контрол и сигурност. Така че мога да ви гарантирам, че тази улица наистина е била обезопасена. Какво е станало впоследствие и защо е паднало детето, за което искрено съжалявам за този случай, но искам да повторя - една улица не е  място за игра, това е строителна площадка, не е детска площадка", категоричен е Димитър Гюров от  ВиК – Бургас.
 
Въпреки обяснението на ВиК в района на инцидента в Несебър са започнали събирането на подписка с искане ремонтът на улиците, започнал в началото на годината да завърши в срок. От дружеството са категорични, че ремонтът ще завърши в предвидения срок- краят на месец юни. Семейството ще търси обезщетение за нараняванията, получени от дъщеря им по време на ремонта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?