Следвайте ни

8 години затвор за измамник, продал чуждо зърно за 2,4 милиона лева

viber icon

8 години затвор при строг режим получи 55-годишен бизнесмен, който си е присвоил стока от различни зърнопроизводители от региона, съобщиха от Апелативната прокуратура в града.

Предмет на престъплението, извършено в периода юли-октомври 2014 г., са над 5 милиона килограма пшеница, близо 1,5 милиона килограма слънчоглед и 32 400 килограма ечемик, като общата стойност на стоката е близо 2,4 милиона лева.

Осъденият е действал като собственик на зърнобаза в Провадия. Продукцията му била поверена за съхранение от седем земеделски производители, кооперации и фирми. Бизнесменът обаче продал зърното от името на собствените си фирми, а с парите погасявал собствените си задължения към различни държавни и частни финансови институции.

Към момента на извършване на това престъпление бизнесменът е бил подсъдим по дело за данъчно престъпление в особено големи размери, по което е бил признат за виновен.

Съдът е потвърдил мярката му за неотклонение - гаранция от 20 000 лева. Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?