Следвайте ни

8 декември е! Търси се студент без гадже

viber icon

Необичаен празник посрещат днес българските студенти. Въпреки ограниченията за събиране на едно място на повече от 15 души обаче, ​бъдещите висшисти ще отбележат подобаващо 8 декември. "Марица" научи, че още с обявяването на рестрикциите в местните вузове е тръгнал "кастинг" за купонджии. В съставяните групи обикновено се включвали 7 двойки, а 15-ият човек трябвало да е такъв без гадже, независимо дали е момче, или момиче.

Хижи, къщи за гости и семейни хотелчета в Пловдив и региона са заети поголовно и довчера ще преливат от веселяци. Ако някой от собствениците им обаче си е позволил да хитрува и приеме хора над разрешената бройка, рискува да си изпати жестоко, ако бъде хванат от проверките на властите.

Много групи студенти пък са запразнили още от уикенда. Така са спестили двойно - както от ранната заявка, така и от по-ниската цена за по-дългия престой.

Полицията обеща отново да е нащрек, за да премине 8 декември без инциденти. Ченгетата разполагат с информация кой къде ще празнува и ще ги следи изкъсо за нарушения. 

За да избегнат допълнителни главоболия освен от алкохола, е добре студентите да са подготвени. Препоръчително е да има приятел, който ще отговаря само за транспорта и няма да консумира алкохол, за да няма нежелани инциденти. 

Ако студентът пътува с личната си кола и вози компания, трябва да е отпочинал, трезвен и да се е погрижил за пълен резервоар, удобен маршрут и пълна аптечка. Важна част от приключението са храна и вода за из път, зареден мобилен телефон, вериги за сняг, буксирно въже, лопата за чистене на сняг, топли дрехи и одеяло, ако случайно се закъса. 

От полицията в града под тепетата напомнят, че зимните условия и 8 декември не са най-подходящото време неопитните водачи да се учат да шофират. 

Оттам препоръчват пътуващите студенти да не си поставят време за пристигане на мястото за купона, а да шофират бавно, внимателно, с обезопасителни колани. Като риск униформените определят и едновременното потегляне на компания с няколко автомобила и надпреварването помежду им кой ще стигне пръв. 

При нужда от помощ звънете на тел. 112, апелират от МВР.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мата Хари

Мата Хари

08.12.2020 | 08:33

Сещам се за един, чекмеджелия и корпулентен, студентин... ХА ХА ХА ХА

Отговори
1 0
Осми

Осми

08.12.2020 | 07:55

"Да ви е честит осми март драги студенти".

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?