Следвайте ни

7 септември - Народното събрание с важно решение за всички българи

viber icon

Седми септември е много важен ден за всички българи, защото депутатите ще разгледат на второ четене актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса, предаде БГНЕС.

Според приетите от бюджетната комисия промени в актуализацията на бюджета на ДОО от 1 октомври минималната пенсия ще стане 370 лева, а коефициентът за стаж ще се увеличи до 1.35 процента.

Промените в актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година също бяха приети от Комисия по бюджет на 3 септември и сега предстои окончателното им гласуване в пленарна зала. Според тях с 338 милиона лева се увеличават парите за здраве.

Една от водещите теми бе методиката за заплащането на допълнителните средства за работещите на първа линия. "Методиката е подписана от БЛС и от Надзорния съвет на НЗОК. Там са разписани следните условия: Ако работите пълен работен месец на пълно работно време получавате 1000 лв.; Ако работите половин месец, получавате по-ниската сума. Това е за лекарите в болничната помощ", обясни тогава управителят на НЗОК проф. Петко Салчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?