Следвайте ни

6000 души на опашка за българско гражданство

viber icon

Процедурата по получаването на удостоверения с указ на президента се бави. Към края на май чакащите да получат такова удостоверение, е около 6000 души, съобщи БГНЕС.

На 28 май Министерството на правосъдието съобщи, че от 31 май 2021 г. ще осигурява свободен прием на граждани за получаване на удостоверения с цел преодоляване на създалото се забавяне поради лошото администриране. Въведе се възможност, освен за запазилите дата и час чрез автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ за конкретния ден, да бъдат обслужени и други граждани при дадени правила.

     
„Лошото администриране и натрупването на чакащи граждани е заради несъобразяване на свободните часове за електронно записване, и постъпващите Укази. Това е довело до голямото забавяне във времето. Например, към 26.05.2021 г. са запълнени всички часове за записване за обслужване до м. март 2022 г.”, обяснили от Министерството на правосъдието.

За периода от 31.05.2021 г. до 08.06.2021 г. от дирекция „Българско гражданство“ са издадени общо 1 070 удостоверения за гражданство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?