Следвайте ни

50% от българите не искат връщане на мерките от март и април

viber icon

„От месец юни, когато отново започнахме да правим проучвания лице в лице, задавахме един и същ въпрос. Целта беше да видим до колко хората искат или не искат връщането на част от мерките – тези от март, април и май. През октомври 50% от хората казват, че не искат възстановяване на мерките”. Това обяви социологът от „Тренд" Димитър Ганев в студиото на „Здравей, България”.

Данните са от проучване на социологическа агенция „Тренд”. То е проведено по поръчка на „24 часа”. Реализирани са 1008 ефективни интервюта с респонденти на възраст 18+. Методът на регистрация е пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Периодът на провеждане е 3-10 октомври.

„По принцип наблюдаваме и други данни социологически данни за COVID-19. През март определено уплахът беше по-голям. Вероятно това се дължи на факта, че това беше непознат вирус, не че в момента статистиката изглежда много по-добре като смъртност на случаите”, каза още той.

В проучването са изследвани и политическите нагласи на българите.

„През август и септември се наблюдаваше тенденция на ерозия, спад в обществената подкрепа към управляващата партия и ръст в доверието към т.нар. „извънпарламентарна опозиция” най-вече в лицето на „Има такъв народ” и „Демократична България”. През октомври отбелязваме някаква форма на стабилизация на тези нива от септември месец”, коментира Ганев.

Изследването е проведено от социологическа агенция „Тренд” по поръчка на „24 часа”. Реализирани са 1008 ефективни интервюта с респонденти на възраст 18+. Методът на регистрация е пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Периодът на провеждане е 3-10 октомври.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Зоя

Зоя

20.10.2020 | 11:46

Задължително връщане на строгите мерки! Ганьо продължава да не спазва сегашните! Затваряне,за да може по-бързо да спре разпространението. Всички държави обмислят този вариант. България да не е на друга планета?

Отговори
2 4
х м

х м

20.10.2020 | 11:16

1 година коронавирус - 1000 почитали, в същото време 2500 убити по пътищата.

Отговори
5 2
ИРА

ИРА

20.10.2020 | 10:02

ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ , ЗАЩОТО БЪЛГАРИНЪТ Е НЕДИСЦИПЛИНИРАН , НЕВЪЗПИТАН

Отговори
2 5
Bot

Bot

20.10.2020 | 11:21

https://www.youtube.com/watch?v=qm1oxg4Jl0U&t=78s От всякъде ви казват информирайте се ама не вие си държите на националните телевизии които НИКОГА не са изопъчавали или лъгали ...

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?