Следвайте ни

40-годишна издъхна на операционната маса

viber icon

40-годишна жена почина на операционната маса при планова операция в хирургично отделение на МБАЛ-Хасково. Славка Ламбова - учител по химия и биология, трябвало да бъде оперирана от гуша. Жената, която от известно време  страдала от множествена склероза, имала кистата, която трябвало да бъде отстранена. За болестта си Славка приемала медикаменти. Невроложка от Кърджали(където е живяла починалата) є препоръчала да потърси услугите на специалисти от Пловдив, но Славка взела решение да се оперира в Хасково. По думите на нейни близки, лекарите заявили, че всичко ще бъде наред. На болната били направени изследвания, които не дали индикации за нищо обезпокоително. Въпреки това Ламбова умира на хирургичната маса още преди да е започнала интервенцията.    Обясниха, че сърцето є е спряло, заявиха пред вестника покрусените родители на младата жена.

За коментар по трагедията потърсихме завеждащия хирургично отделение д-р Живко Атанасов. Той потвърди, че не е взел пряко участие в операцията, но е запознат със случая. Екипът, натоварен да оперира пациентката, е бил в лекарски състав д-р Живко Желязков и анестезиологът д-р Стамболов.

Касае се за операция на гуша на млада жена, но с доста увредено здраве, която системно е приемала медикаменти. Назначена е съдебна експертиза. Патоанатомът д-р Еленски е извършил необходимите констатации. Д-р Живко Атанасов подчерта, че Славка е имала доста проблеми със здравето. Имала също така и сърдечно заболяване.

До операция изобщо не се стигна, каза д-р Желязков пред наш репортер. Още в първите минути жената почина, въпреки усилията на медицинския екип. За съжаление има случаи в медицината, които дават усложнения. Но операцията бе належаща, тъй като само за месец образуванието е нараснало с 1-2 см. Съдебният лекар ще направи експертиза и ще даде заключението си, допълни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?