Следвайте ни

4 километра колона на границата с Гърция, чака се час

viber icon

Трафикът в посока Гърция в събота сутрин е силно интензивен. Около 3-4 км е опашката от автомобили, чакащи да влязат в южната ни съседка през пункта "Кулата - Промахон".

Създадена е организация от полицейските власти за пропускане на по около 25-30 автомобила.

Около час се чака на опашката, съобщи БНТ.

В петък гръцките власти официално потвърдиха, че от 1 юли за автомобили отваря още един пункт на границата с Гърция - "Илинден-Ексохи".

Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На ГКПП „Кулата“/“Промахон“, ГКПП „Маказа“/„Нимфея“и ГКПП „Орменион“, съпределен на българския ГКПП "Капитан Петко войвода", българскитe граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни.

Сертификатът трябва да е на английски език, да е издаден от оторизирана медицинска служба, да съдържа данни за датите на поставяне на ваксините и вида им. Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Гражданите, пристигащи от т. нар. зелени държави (по скалата на ЕС в тази група влиза Република България), могат да влизат и с отрицателен бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа и на хартиен носител.

Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Гост

Гост

26.06.2021 | 12:07

Гърчолята нещо не ви искат пътуващите... То и за какво сте им такива прошляци! Те са горди византийци, ще се занимават с някакви си там низши. Стойте си като балъци по опашките, а и спрете да занимавате останалите хора с вашите глупости, защото това не са истинските проблеми на хората!

Отговори
6 2
Юлия

Юлия

26.06.2021 | 10:46

Разбирам, че за много хора информацията е важна, но ми идва вече в повече. Всеки ден от сутрин до вечер какви са проблемите по границата на почиващите, не мислите ли, че прекалявате. Нека хората да пътуват, но има и такива, които по различни причини нямат тази възможност. Най настоятелно ви моля престанете с тая Гърция. И на мен ми предстои пътуване до там септември месец, но ще му мисля тогава.

Отговори
8 1
1234

1234

26.06.2021 | 10:30

Ами като слушам колко дълго е пътуването до Бургас с тези ремонти сега, май по-бързо се стига до Гърция… А и има много българи, които имат имоти в Гърция.

Отговори
3 2
bn супер

bn супер

26.06.2021 | 09:25

пет пари не давам

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?