Следвайте ни

4 г. решетки и 50 бона глоба за трафикант на цигари

viber icon

48 месеца решетки за 51-годишния Петър Хубенов и 50 000 лв. глоба. Такова наказание наложи Върховния касационен съд  на хванатия с 310 000 кутии контрабандни цигари на пункта Капитан Петко войвода. Решението е окончателно.

Случката е от 26 януари 2016 г. В товарителницата е записано, че с ​камиона "Ивеко" с цистерна, се транспортира въглероден диоксид за Димитровград, а на практика ​били намерени скрити папироси на обща стойност 1 907 925 лева.

Хасковският окръжен съд  е разгледал делото при съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал фактите от обвинителния акт. Христов получил условна присъда от  3 години  с 5 години изпитателен срок и глоба от 25 000 лева.

В Пловдивския апелативен съд процесът е започнал след протест на прокуратурата, която е останала недоволна от условното наказание. Със свое решение апелативните магистратите са отменили условната присъда и са осъдили ​Петър на 6 години затвор. Заради  приложената съкратена процедура наказанието е редуцирано с една трета и е определена присъда от 4 години лишаване от свобода, като глобата от 25 000 лв. е увеличена  на 50 000 лева.

Върховните магистрати оставят в сила решението на Апелативния съд, като потвърждават в мотивите си, че извършеното престъпление - контрабанда на цигари, е  в особено големи размери, а случаят е особено тежък./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?