Следвайте ни

360 пожара захапаха страната, огънят стигна до Рожен и газопровода за Гърция

viber icon

Голям пожар гори в Стара Планина, близо до Рожен и Клисура, съобщи Стефан Стефанов от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". За гасенето на пламъците се очаква помощ и от армията, обяви той пред БНР. 

"Отново е възникнал много голям пожар на територията на Област Пловдив, в района на Стара планина, около Розино и Клисура. Очакваме съдействие от Министерството на отбраната, за да може хеликоптер отново да помогне с гасенето. Не можем и без колегите от горските стопанства, които Слава Богу, в последните години също са оборудвани с високопроходима техника и гасителни средства", обобщи Стефанов.

Общо 360 сигнала за пожари в страната са получени вчера и днес.

Пожар също бушува и до газопровода край Благоевград, съобщиха местните медии.

По първоначална информация са се запалили храсти и треви в непосредствена близост до газопровода - в района на село Бучино, през който се транзитира "синьо гориво" за Гърция.

Огънят е тръгнал около 14:00 часа и е обхванал няколко декара в района. На място има няколко пожарни автомобила. Хора от селото с тежка техника също помагат в гасенето, правейки просеки, предава БНТ.

Заради вятъра огънят често мени посоката. Засега е на около 2-3 км от най-близките къщи в село Бучино. Наблизо има и склад за жито.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?