Следвайте ни

26 депутати изпуснаха старта на 46-ото Народно събрание ВИДЕО

viber icon

26 депутати пропуснаха началото на първото заседание на 46-ото народно събрание. След рутинната проверка има ли кворум в залата, почетният председател Мика Зайкова отчете, че присъстващи са 214 народни представители от общо 240.

Нека да бъдем добри, усмихнати и конструктивни, нека да превърнем България в достоен член на ЕС, посъветва в приветствието си Мика Зайкова. Тя изброи няколко от поуките, които си е взела в последните месеци  – „Народът ни каза, че не иска да живее повече така. Суверенът посочи, че не дава мнозинство на нито една от партия, каза ни „Дами и господа, работете заедно”. Трети извод – с по-ниската избирателна активност ни каза не правим ли избори твърде  често, хайде да се залавяте за работа”. Вчера ЕК излезе с доклад за върховенството на закона – в България са необходими реформи в съдебната власт. Имаме да правим реформи в образователната система – не трябва да има учители, които пишат оценка 3 вместо 2, за да не се губи финансирането  в училището. 37% от завършващите средно образование са функционално неграмотни, напомни Зайкова. Пенсионната и социалната система също трябва да се променят, за да не гледаме сълзи в очите на пенсионерите и майките на деца с увреждания. Здравеопазването и структурната промяна в администрацията също трябва да са приоритет– къде е електронното управление и дигитализията, за които  се говори от 2004 година, риторично попита тя. Няма как да се организира държавен рекет, ако няма гишета и чиновници.

„Имаме много работа, да се стегнем, да структурираме народното събраните, да изберем правителство. Най-важното е какви ще са приоритетите на това правителство. Разчитам, че ще дадете всичко, което знаете и можете, за да се сбъдне мечтата на България.  Конфронтацията и омразата не са конструктивни, трябва да имаме обща цел. Не забравяйте кой и защо ви е изпратил в тази зала, заключи в импровизираната реч Мика Зайкова. Най-възрастният депутат не си беше написала дори опорни точки за приветствието си.

Финансистката направи и неволен протоколен гаф, като пропусна изслушването на химна на България и Европа, а побърза да даде думата на представител от „Има такъв народ”. 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Mika Zaykova

Mika Zaykova

21.07.2021 | 19:43

бЪЛГАРЯ Е НАЙ-БЕДНАТА СРАНА В ЕС И НЕРАВЕНСТВОТО Б ДОХОДИТЕ МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ -8,1 ПЪТИ С НАЙ- ЛОШИЯ КОЕФИЦИЕНТ НА ДЖИНИ СТРАНАТА С НАЙ- ЛОШОТО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ В ЕВРОПА-НАД50% НЕМОГАТ ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ ДОБРЕПРЕЗ СИМАТА ,ВСЯКО 4-ТО ДЕТЕ ЖИВЕЕ В КРАЙНА БЕДБОСТ И Е НЕДОХРАНЕНО -СПОРЕД БИЗНЕСА -БИЗНЕССРЕДАТА Е УЖАСНО СЪСЪТОЯНИЕ ПОРДР ОГРОМЕН НА БРОЙ РЕГУЛАЦИИ НЕГРАМОТНИ И КОРПОРАТИВНООРИЕНТИРАНИ ЗАКОНИ ,ЧУДОВИЩНА КОРУПЦИЯ ВЪВ НАЙ-ВИСШИТЕ ЕШАЛОНИ НА ВАСТТ И ОГРОМНА СИБА ИКОНОМИКА -ДЕ ФАКТО ИМА МИМИКРИЯ НА РЕФОРМИ В ОБРАЗОВАНИЕТО ,ЗДРАВНАТА ,СОЦИАЛНАТА И НАЙ- ВЕЧЕ ВПРАВНЕТА СИСТЕМА С ЦЕЛ ДА НЕ СЕ ПРОМЕНИ СТАТУКВОТО НА ОКОПАЛИТЕ СЕ ВЪВ ВЛАСТТА НЕВЕЖИ НО АЛЧНИ И ПРЕСТЪПНИ УПРАВЛЯВАЩИ - ДОРИ ДАННИТЕ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ИКИНОМИКАТА СА ЗАХАРОСАНИ-ИМА СРИВ В ПЧИ ОСОБЕНО В КАПИТАЛОВИ--МИНУС 1008 М; ЛНЛ

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?