Следвайте ни

24 години след смъртта на Ванга издадоха най-голямата мистерия

viber icon

Баба Ванга е получила своята свръхестествена дарба от ходжа в Битоля, пише "Телеграф".

За това свидетелства Фимка, дъщеря на Кристина Михайлова, съседка на Вангелия Гущерова (Ванга) в детството им в Струмица.

„Мама е родена през 1916 година. Като деца са си играли с Ванга, в един двор са живели и пораснали. Майка ми е другарувала с Ванга и съм я питала: -
Абе, мамо, как почна тетка Ванга да гледа?“, разказва Фимка.

„Майка ми казваше: - Абе водеха я по ходжи, по църкви, по доктори - да прогледне с очите. Веднъж я водиха в Битоля при прочутия битолски ходжа, той нещо направи. Оттогава тя започна да гледа и пророкува“, добавя още дъщерята на Кристина.

Версия

Фимка обаче си спомня, че Ванга не е била съгласна с версията на Кристина. Една нощ през 1972 г. Фимка спала в къщата на Ванга в Петрич. Били заедно и тя я попитала за ходжата в Битоля. Според Фимка Ванга се разсмяла.

„Ай, горка Кристина, не е вярно това!“, възкликнала пророчицата и разказала своето виждане за това кога и как се е появила дарбата ѝ. „Седя си 1941 г. на тремчето и изведнъж виждам през портата влиза човек на бял кон. Идва до мене и ми казва:
- Аз съм свети Йоан Златоуст. След кратко време ще стане война, желязо ще се топи. А ти ще казваш и за мъртви, и за живи. Не се плаши, аз ще бъда до тебе.

След това започнах да сънувам, както ти сега сънуваш. Някой е болен и насън ми идва: “Иди кажи на тия да направят така и така... Ке оздравее!”“, казала Ванга на младата тогава Фимка. Добавила и как още тогава започнала да предвижда кой от мъжете ще се върне от фронта.

Годишнина

На 11 август се навършват 24 години от кончината на пророчицата Ванга. В събота, 8 август фондация „Ванга“ организира скромен помен на гроба ѝ в колплекса в Рупите в нейна памет. Да почетем баба Ванга, въпреки пандемията, призовават от фондация „Ванга“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

10.08.2020 | 18:40

Един път за винаги запомнете и повече не пишете глупости.Ванга развива тези способности след като веднъж,когато е била малко момиче се извива някаква много силна вихрушка,която е повдига на около два метра.След като пада на земята от удара който получава е била за известно време в безсъзнание.След като излиза от това състояние започва да развива своите способности.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?