Следвайте ни

16 мигранти от Ирак вървят цяла седмица до хасковско село

viber icon

16 мигранти са задържани в маджаровското село Сеноклас. Те са се криели в обора за крави на кметския наместник Елина Евтимова. В петък двама от тях влезли в селото, за да търсят храна, съобщи xnews.bg.

Евтимова разказа, че неин съсед й се обадил вчера следобяд. Казал, че видял двамата чужденци в селото и им дал хляб и вода, защото били гладни. Говорели на турски. От разговора станало ясно, че са иракчани и са вървели седем дни пеша, за да стигнат в селото.

“Обадихме се на жандармерията и те дойдоха след около час и ги отведоха. Двамата сами са завели полицаите до групата, която се е скрила от дъжда в нашия обор”, сподели Евтимова.

Не е ясно точно кога нелегалните мигранти са пристигнали в Сеноклас. От разказите им станало ясно, че двама мъже са им помогнали да минат българо-турската граница, след което ги изоставили. Край селото често залавят мигранти, но предимно се крият в гората. Преди месец обаче жена с дете влязла в къщата на възрастна жена и я изплашила, а отвън я чакали други.

Полицейското присъствие в селото е засилено, заради зачестилите случаи на нелегални мигранти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Я стига,

Я стига,

13.06.2021 | 08:17

След като взеха със насилие и фалшификации властта сегашните управляващи не са способни да се справят с нищо в т. ч. и с мигрантиге, ще видите как постепенно ще ни залеят и това няма общо с оградата. Досега Бойко успя да удържи положението благодарение на личното си приятелство с президента ердоган. Хората не случайно са казали че ако имаш турчин за приятел зад гърба ти е сигурно.

Отговори
3 2
Защо ли тъй?

Защо ли тъй?

12.06.2021 | 22:21

Нали гордоста на Далавери Симеонов - стратегическия и секретен обект - ОГРАДАТА бе сигурна .... Пък тя безотговорно паднала. Както и Далавери падна от вицестола си! Тези "строители" да бъдат принудени чрез съд да върнат парите които прахосаха за тази телена ограда. Тя не става за нищо, но парите са опапани! Всичката работа на Боко банкянския е такава - фалшива и крадлива!

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?