Следвайте ни

15 милиона от правителството за общините край Пловдив, вижте кой колко получава

viber icon

13 милиона 155 хиляди лева отпусна правителството на Бойко Борисов за общините от област Пловдив. Те са разпределени с постановление на Министерски съвет за ремонт и благоустрояване на улици, на читалища, на паркове и детски площадки, за изграждане на детски градини, канализации в цялата област. Според документа община Брезово ще разполага с 300 хил. лева за ремонт и реконструкция на уличната мрежа в града.

За община Карлово са разпределени 2 милиона и 522 хиляди. От тях 1 милион и 200 хиляди лева са за реконструкция и основен ремонт на улиците „Карловска“ и "Родопи“ с прилежащи зелени площи в град Баня. 120 хиляди са за ремонт на покрива на НЧ “Христо Ботев“ в Калофер, където са отпуснати и още 55 хиляди лева за ремонт на покрива на кметството. 548 хиляди лева ще отидат за ремонт на улици в град Карлово. Освен това 149 хиляди лева за благоустрояване на площада в село Ведраре. 450 хиляди лева ще отидат и за ремонт на улици в карловските села – Войнягово, Дъбене, Богдан, Горни Домлян, Васил Левски, Христо Даново, Кърнаре,
Каравелово и Певците.

За община Кричим има отпуснати 500 хиляди лева за благоустрояване на прилежащи дворни пространства към дневен център за стари хора и парк
„Ливингстън“.


Община Марица получава 680 хиляди лева за реконструкция, укрепване, ремонт и саниране на сградата на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ в село Войводиново.


В Перущица ще разполагат със 733 хиляди за ремонт на площад „ 27-ми априлий“ и прилежаща инфраструктура, както и на парка в общината.

За община Първомай – 1 милион и 20 хиляди лева. От тях 520 хиляди са за основен ремонт и реконструкция на ЦДГ „1 юни“ в село Виница, 300 хиляди за ремонт на част от съоръжения на Пречиствателната станция в Първомай, а 200 хиляди са за ремонт на част от улицата, обслужваща промишлената зона.

Община Раковски ще има 636 хиляди лева за придобиване на недвижими имоти
за изграждане на околовръстен път в село Стряма, обслужващ индустриалната зона „Раковски“ .

Община Родопи получава 3 милиона 172 хиляди лева. От тях 1 милион 600 хиляди ще отидат за изграждане на сграда за детска градина в село Брани поле. 1 милион 572 хиляди за изграждане на главни канализационни колектори III и IV-ти в село Устина.

За община Садово са разпределени 992 хиляди за основен ремонт на общинския път Кочево-Караджово.

Община Стамболийски получава 2 милиона 300 хиляди за основен ремонт на площада, градския парк и прилежащите съоръжения, за ремонт на НЧ “Н. Й. Вапцаров“ и за реконструкция на лятното кино в града.

Община Хисаря ще има 300 хиляди за изграждане на 11 броя детски площадки
в населените места в общината.

Освен 13-те милиона които правителството на Бойко Борисов отпусна по бюджетите на общините в област Пловдив с друго постановление днес са одобрени и допълнителни трансфери за непредвидени и неотложни разходи за
предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия на
стойност над 2 милиона лева.

Община Раковски ще разполага с още 344 548 лева за аварийно почистване на р. Сребра в участъка на с.Белозем. По бюджета на община Лъки ще бъдат разпределени 528 367 лева за възстановяване на подпорна стена на л.“Възраждане“.

В Първомай ще имат 7 55 767 лева за почистване на коритото на р. Бяла река, преминаваща през село Караджалово. Община Стамболийски ще има пари за аварийно почистване на отводнителния канал в регулационните граници на с. Ново село – 380 000 лева.

След решенията на Министерски съвет областният координатор на ГЕРБ –Пловдив област Георги Мараджиев изрази своята благодарност към премиера Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ за отпуснатите средства като допълни, че както и през предходните два мандата, то не дели общините в България на малки и големи, на управлявани от ГЕРБ и на управлявани от БСП и други, а разпределя справедливо средства с грижа и мисъл за нуждите на хората там. Когато местната власт работи в синхрон с правителството, реализирането на различни проекти е с успешни резултати, видими и в градовете, и в селата, допълни Георги Мараджиев.

Припомняме, че Община Пловдив  наскоро получи от държавата  14  817 000  лева  за седем  детски и учебни заведения, след като администрацията представи проектите пред Министерството на образованието. Освен тази сума  от правителството  бяха  осигурени  2 млн. лева за  Професионална гимназия по електротехника и електроника.

 Средствата бяха предоставени за изграждане на нова детска градина за 8 групи в  „Тракия“, преустройство на ЦДГ „Чучулига“ за  две  групи и физкултурен салон , пристройка към съществуваща ДЯ  № 19 за две нови групи, за нова  детска градина за 4 групи в район „Южен“ и разширяване на  ОДЗ „Буратино“ за нови 3 групи .

Държавна субсидия е дадена за изграждане на нова сграда на ОУ „Княз Александър I“ и реконструкция на източен корпус на СУ „Константин Величков“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Майна

Майна

09.12.2020 | 15:39

Област Пловдив е най пропадналата и разрушена област в цяла България. Липса на градоустройство,инфраструктура,канализация дори няма в 21 век,асфалт няма и пътищата са на как и чакъл . Община Родопи има по лоша инфраструктура от тази на Марс , 15 млн няма да стигнат само за 2 софри на Ци.ганина Марадбиев най котумпирануя и крадлив кмет НС област Пловдив който би следвало ако имахме държава да гние до живот в затвора. Всички БКП герберастк са правени ит един К.У.Р с ан.алния канал . Крадливи жалки тв.АРИ та чак и си благодарят че ди раздават още кражби. Кричим гледам и него ги няма на картата на софрата . Има поток от стотинки само рак където има БКП гербески кметове . Кмета на Перущица защо му се дават пари? Той трябваше вече да е в затвора. Окраде цялата община а около индийската махала е пълно с над 10000 тона бо,клуци . Всичко е леш

Отговори
8 3
Rejo

Rejo

09.12.2020 | 19:49

Hola

Отговори
1 0
Тикваров ,Гьонсурат

Тикваров ,Гьонсурат

09.12.2020 | 14:29

А защо няма никакви средства за общини като :Брезово ,Сопот ,Калояново ?Нима там живеят втора категория хора ? Или ГЕРБерската мафия няма достъп до тези пари ?Въпроси ,въпроси и отговора е един......................................... Факт !

Отговори
7 4
Селянин

Селянин

09.12.2020 | 13:46

В така наречената община Марица половината улици в селата са на пръст , да не кажа кал. Нито един лев за асвалтиране . Водопроводната мрежа е по на близо 50 години и там нищо . Браво!

Отговори
8 3
Зико

Зико

09.12.2020 | 13:28

Какво става с община Съединение. Кога ще се оправи пътя за село Царимир

Отговори
5 3
Бубо

Бубо

09.12.2020 | 12:58

От написаното се вижда че отпуснатите пари от бат Бойко отиват в общини които има грамотни и знаещи кметове и общинари. И явно че в община Съединение няма такива. Съединение все едно че го няма на картата с тези герберски калинки: кмет и общинари. Вместо да са първи в исканията си, те си дремят на държавните службички и нищо че в 21век нямат канализация за обратните води, че канализацията за питейна вода е все в аварии, след всеки дъжд половината от малкото доскоро асфалтирани улици се превръщат в езера, калта на 60пфоцентта от улиците несвършена целогодишно....и т.н....

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?