Следвайте ни

15 дни арест за обида във Фейсбук

21-годишният Васил изпил 1 л домашна ракия и галон бира, преди да изригне пред полицейското в Чепеларе

viber icon

21-годишен чепеларец получи 15 денонощия арест, за това че мъртво пиян обиждал, а след това и публикувал във Фейсбук видео как ругае полицаите пред сградата на Районното управление в Чепеларе. Васил И. се "изявил" на 26 август вечерта. Два дни по-късно публикувал видеото с обидите срещу служителите на реда в социалната мрежа от профила си „Няма Нее (Vasko Keca)“.

 

В клипа с продължителност 10 минути и 9 секунди се вижда как, движейки се пеша със свой непълнолетен приятел с озвучителна тонколона на врата, крещи обидни думи, а пред входа на паркинга на Районното управление вика: „Ето спинкат си, това е полицията на град Чепеларе. Ето ги тука ушаците, ама спинкат, спинкат“, „Васил никога няма да бъде затворен, куки мръсни“. След това Васил запалва свой акт за административно наказание и го мята през оградата на управлението.

 

Магистратите наложиха наказанието за хулиганската проява на младия мъж въпреки протеста му, че го е направил пиян, че се е опитал да изтрие видеото от социалната мрежа и че се е извинил на полицаите.

 

Мотивите на магистратите са, че видеото е видяно от над 2000 потребители и уронва престижа на униформените, а Васил е криминално проявен и ареста ще му се отрази възпитателно.

 

Оказало се, че вечерта преди ексцесиите той изпил с приятеля си 1 литър домашна ракия и един галон бира. В района на автогарата обърнал кофа за смет и полицай му написал акт за административно нарушение, което го предизвикало.

 

Васил е криминално проявен. През 2018 г.  е наказван с 1200 лв. глоба за хулиганство, а преди това за нанесена средна телесна повреда и притежание и разпространение на наркотични вещества.
Срещу него тече и досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда на 24 август тази година. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?