Следвайте ни

1000 "уникални" момичета предлагат секс услуги в мрежата

viber icon

000 "уникални момичета" са особено активни в предлагането на секс услуги в интернет. Това показва анализ за 2018 година, посветен на заплахите от организираната престъпност, изработен от Центъра за изследване на демокрацията. Резултатите бяха представени днес от Тихомир Безлов, който е главен експерт в сектор "Сигурност" на центъра, пише 24 часа.

Анализът показал, че има бум в предлагането на секс услуги, като оборотът на вътрешния пазар е 220-250 млн. лева, а на външния - 900 млн. Макар че спрямо 2017 г. имало лек спад на вътрешния пазар.

"Големият фактор са т. нар. уикенд туристи, които се възползват от нискотарифните полети и споделените апартаменти", обясни Безлов.

Спад в този пазар имало през 2010-2011 г., когато бяха затворени много от апартаментите за плътски удоволствия. Затова търсенето и предлагането се прехвърлило в интернет - специализираните сайтове, файсбук и приложенията за запознанства. 45% от потребителите на секс услуги се възползвали от интернет. Експертите на центъра успели да преброят 1000 "уникални момичета", което обаче било относително, защото много от тях присъствали с няколко телефонни номера.

Още по темата четете ТУК

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?