Следвайте ни

100 известни социалисти поискаха пленум на БСП

viber icon

100 известни социалисти, членове на Националния съвет на БСП, поискаха от Изпълнителното бюро на партията да свика спешно пленум. Сред подписалите са хора от най-различни течения в БСП: Сергей Станишев, Михаил Миков, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Красимир Янков, Антон Кутев, Велислава Дърева, Валери Жаблянов, Янаки Стоилов, Георги Гергов и други.

"БСП, вместо да разширява влиянието си, тя също бележи сериозен спад. БСП изостава от дневния ред на България - няма позиция по нестихващите протести и не предлага изход от кризата, който да убеди българите, че съществува алтернатива на днешното управление", пише в документа.

Посочва се още, че социалистите трябва ясно да се обявят против промени в Конституцията, каквито гласове се чуват. "БСП, като носител на каузата за утвърждаването на България като република с парламентарно управление, съгласно основния закон на станата, е длъжна в най-кратки срокове да излезе със своя позиция и да отхвърли всякакви опити за ревизия на Конституцията", пишат още 100-те.

Подписалите се под искането напомнят, че несвикването на пленум на всеки два месеца е нарушение на устава.

"Вече трети месец ръководството отказва да свика заседание на Националния съвет, с тенденция това да продължи до средата на септември", припомнят авторите на искането, както и проваления опит от ръководството да се проведе пленум на 12 юли.

"Председателката иска с подписка парламентът да заседава за актуализация на бюджета, а за партията отказва", коментираха по адрес на Корнелия Нинова подписали се под искането за спешно свикване на Националния съвет на БСП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сергей давай

Сергей давай

11.08.2020 | 14:36

Наистина върнете разума и разкарайте онова същество с вдигнат юмрук. Изчистете партията от конярката и сие.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?