Следвайте ни

10 дни след мистерията: Какво става с 2-годишния Мехмед

viber icon

Десет дни след мистериозното изчезване и намиране на 2-годишния Мехмед от Якоруда, детето е спокойно и остава при семейството си. С него работят психолог и социални служители, пише блиц.

Полицията и прокуратурата продължават работата си по случая. Не е изключена нито версията, че детето е било отвлечено, нито другата - че се е изгубило.

Малкият Мехмед беше открит случайно от горския стражар Муртаза Клечов, след като беше в неизвестност 24 часа.

Мехмед е щастлив с близките си, разказва неговата баба. "Спокойно е детето, добре е, весел е. Социалните идват, през ден идват, психолог идва тука при детето, добре е, проблеми няма. И с нас работи психолог и няма опасно", сподели пред БНТ бабата на Мехмед Емина Юркина. Тя все още няма обяснение как малкият Мехмед изчезва за минути от двора пред къщата и къде е бил 24 часа. "То на две годинки и половина и нищо не казва, и съм благодарна на всичките екипи които ни влезнаха в положение и намерихме детето…", заяви бабата.

Засега не се налага детето да бъде настанявано в специализирани институции, казаха от регионалната дирекция Социално подпомагане в Благоевград. От дирекция Социално подпомагане в Якоруда са предложили различни социални услуги на семейството на малкия Мехмед, към момента обаче то не се е възползвало от нито една от тях.

В Якоруда изчезването на Мехмед продължава да е сред най-коментираните теми, а хората продължават да вярват, че той е бил отвлечен. През следващите дни се очаква резултатът от назначената медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса от какво са получени охлузванията по крачетата на детето, които е имало при намирането му в гората над Якоруда.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нели Димитрова

Нели Димитрова

05.10.2020 | 10:43

Важното е,че детето е живо здраво!В днешно време трябва да сме по отговорни и бдителни .Всичко около нас подлежи на съмнение.Младите родители да предупреждават баби и дядовци като оставят децата си под техен контрол.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?