Бал и сватба в един ден за отличничката Елеонора СНИМКИ

Автото отива на купона направо от втората матура на 23 май

Сватба и абитуриентски бал в един ден вдига отличничката на випуск 2018 в „Столипиново”.  На 25 май сутринта Елеонора Томова ще облече булчинска рокля, за да каже „да” на избраника си, който едва я дочакал да завърши последния клас. Щом времето напредне, булката ще хвърли бялата одежда и ще се премени за последния купон с класа си, на който вечерта ще я съпроводи и младоженецът. А родата ще остане да си празнува самичка, докато младото семейство се весели със съучениците на Елеонора в хотел „Санкт Петербург”. Момчето е добро и има бизнес, похвали младоженеца класната на 12. А в СУ „Найден Геров” - Анна Касабова. А на булката абитуриентка пожела на добър час и в семейния живот.

Вчера всички училища изпратиха зрелостниците си в последния учебен ден за дванайсетокласниците през тази учебна година. За първи път випуск 2018 в СУ „Найден Геров” оставя дар на школото си. В голямото междучасие  абитуриентите засадиха брезичка край спортните съоръжения в двора на училището. Както се полага в махалата, събитието бе увековечено от фотоапарати и видеооператор.
Идеята за дръвчето е изцяло на учениците, разказа учителката Анна Касабова. Преди 4 години тя поела едната от двете паралелки зрелостници с деца от 3 различни училища - "Найден Геров”, „Пенчо Славейков” и „Димчо Дебелянов”. Повечето ученици в нея били момичета и класната все треперела дали ще ги удържи да не се изпоженят. Вчера отчете, че от 22-ма по списък успешно завършват 20, а 12 ще държат матури.

На изпроводяк директорът Емил Начев им пожела да се превърнат в елита на квартала, където малко младежи взимат диплома за средно образование. Той им заръча да станат интелигенцията, която да издърпа напред и цяло „Столипиново”.

В 12. А вече има няколко мераклии, които ще пробват да учат за преподаватели по физическо възпитание в Пловдивския университет. За втората задължителна матура зрелостниците от квартала са избрали  най-вече дисциплините биология, философия и история.

Без значение кой е издържал и кой е скъсан, на сутринта след абитуриентския бал  12. А поема за 5 дни в турския курорт Кушадасъ. А Мелиса вече прави планове и да замине за европейска държава, щом вземе дипломата си в ръка.

Гайда пък писна на изпращането на абитуриентите в Професионалната гимназия по автотранспорт „Гоце Делчев”. Целият 12. А клас  на инж. Виолета Величкова се организирал предварително и момчетата взели под наем народни носии. В последния учебен ден бъдещите техници по транспортна техника развяха трибагреник и увлякоха целия випуск в хоро. 

И за Автото тази година предизвикателствата са 2 в 1. Докато "Столипиново" съчетава абитуриентски бал и сватба в един ден, за момчетата от професионалната гимназия накуп предстоят втората матура и балът. На 23 май в 8 часа сутринта те ще се явят на изпитите по предметите, които са избрали за втората задължителна матура по избираема дисциплина. Щом изтече времето за теста, хукват да се гласят за бала, който е същата вечер в "Тримонциум". На него абитуриентите са поканили целия екип на школото по повод на 50-годишнината на училището.


Английската в ресторанта с фланелки от 20 лева 

Английската гимназия спази традицията си да изпрати абитуриентите, като пусне балони с хелий и гълъби  в небето. Преди това всяка паралелка отправи своето прощално послание и чу напътствията на директора Николай Радев в навечерието на големите тържества, с които школото ще отбележи 60 г.  Зрелостниците от цял един клас избраха да дойдат с бели тениски в последния учебен ден, а със спестените пари от тоалети да платят курс по английски на три деца в неравностойно положение. Инициативата им е отделно от кампанията „Панаир на добротата”, в която за поредна година възпитаници на Руската гимназия направиха същото. Там 180 от общо 215 абитуриенти си купиха фланелка за 20 лева, вместо марков тоалет, а събраните средства ще са в подкрепа на благородна кауза.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?