Баба даде 13 000 лева на телефонни изнамници

Поредната възрастна жена от Пловдив се е разделила с крупна сума, ставайки жертва на телефонни изнамници. Парите хвърлила през терасата си  си 84-годишна баба въведена в заблуда по познатия сценарий за подпомагане на полицейска акция. Сигналът за случилото се в понеделник сутрин е подаден едва в четвъртък във Второ РУ. Пред служителите потърпевшата разказала, че на стационарния й телефон позвънил мъж и се представил за инспектор от полицията.

Той обяснил, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници и поискал от жената да съдейства, предоставяйки наличните си пари. В изпълнение на инструкциите му пенсионерката подготвила пакет с 13 000 лева и го пуснала през терасата на апартамента си.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от НК. От полицията отново призоваха хората и особени, тези в по-напреднала възраст да не се доверяват на обажданията по телефона за полицейски акции, при които им искат пари. През тази година повече от 30 суши се разделиха със сериозни суми, ставайки жертви на измами.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?