Авторка на видеоигри: Да си геймър не е губене на време

Това твърди ученичката от ЕГ "Пловдив" Йоанна Рангелова, която част от международен екип

Йоанна Рангелова е на 18 години и учи в ЕГ „Пловдив“. Тя е късметлийка, защото вече работи това, което иска да учи в университета и да се занимава професионално в бъдеще. До завършването й остава още една учебна година, а после смята да продължи в Холандия, специалност Game Design.

 

- Йоанна, разкажи ни за проекта, по който работиш?

- Проектът ни цели създаването на RPG видеоигра. Екипът, с който работя, се състои от група хора от различни държави с различни умения и интереси: 3D-дизайн, програмиране, литература и др. Инициатори на проекта са група програмисти от Америка. Разделени сме на екипи: дизайн на герои, музика, история, програмиране и 3D-моделиране. Аз отговарям за дизайна, а ролята ми е да създавам външен вид и облекло на героите по описание на „писателите“, които измислят историята на играта.

 

- Как разбра за проекта и как се свърза с останалите от екипа?

- Успях да се свържа с групата чрез онлайн приятел от Унгария, който познаваше един от членовете.

 

- Как комуникирате, като сте в различни държави?

- Комуникираме си чрез Дискорд - приложение, много сходно с Месинджър и Скайп. Чрез него правим срещи по видеочат и обсъждаме идеи и планове. Има членове от всякакви държави: САЩ, Германия, Литва, Великобритания и др.

 

- Какви са плановете за играта във времето и кога се очаква да е готова?

- Планираме да сме готови до 2 години, но не може да се каже точно кога ще приключим, тъй като всеки човек от тийма има и други ангажименти - работа, университет, училище. Правим доста почивки, за да не изостават тиймовете.

 

- Смяташ ли да се занимаваш със създаване на видеоигри в бъдеще?

- Този проект включва голяма част от сферата, в която искам да реализирам бъдещето си (дизайн на компютърни игри) и смятам, че по този начин ще науча много повече за процеса и за това занимание, отколкото ако просто прочета за него в интернет. Това е и една от причините, поради които приех предложението да участвам.

 

- Може ли с две думи да издадеш нещо от сюжета и в какъв жанр е?

- Историята се развива около божество, което се е разярило и ражда хаос където и да отиде, и около един съвсем обикновен герой, който трябва да направи всичко по силите си да го спре. Играта не се фокусира толкова върху битката между добро и зло, а по-скоро върху търсенето на примирие между различните възгледи. 

 

- Ти запален геймър ли си? Коя е любимата ти компютърна игра?

- Видеоигрите, разбира се, са основната причина да правя всичко това. Още от малка играех всякакви игри с брат ми и просто се влюбих в героите, световете и историите. Любимата ми игра е Tekken 6, защото с нея са свързани голяма част от детските ми спомени и е в основата на интересите ми към игрите. Оказа се, че да си геймър не е губене на време.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кристиян

Кристиян

14.08.2019 | 12:05

Момиче, ти си страшна красавица, желая ти успех

Отговори
5 0
Don Lemon

Don Lemon

11.08.2019 | 18:47

Преди да решиш да станеш дизайнерка на видеоигри трябва да проследиш текущата политика и в частност какво става в СНН.

Отговори
0 24

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?