Подай сигнал

Автори от три държави създават инсталация на брега

Култура

от РУСЛАН ЙОРДАНОВ 252 прегледа 0

Автори от три държави създават инсталация на брега

За втора поредна година Арт група „Дупини“ от Велико Търново ще трансформира крайречното пространство в проекта на Младежки дом - Пазарджик "Реката".
На 29, 30 и 31 август артисти от България, Гърция и Турция ще реализират творчески проект „Пътеката“.

Ленд арт инсталацията ще бъде създадена на левия бряг на река Марица по течението, в тревните площи между моста на панаира и пешеходния мост в близост до хотел „Марица“.
„Пътеката“ символично представя пътя, който като река преминава и свързва различни територии, етноси и култури. Проектът събира автори от 3 държави - България, Турция и Гърция.

Заедно те ще изградят инсталация, символизираща връзката между тези държави. Както река Марица преминава през тях, така „Пътеката“, криволичейки като река, прегръща в едно природата, изкуството и нас.

За изпълнението на работата ще усвоят дървения материал, останал от изчистването на парковите пространства в града, като го върнат обратно в природата във вид на ленд арт инсталация по брега река Марица.

Проектът е на Младежки дом Пазарджик, съфинансиран от Община Пазарджик. Събитието е част от Пловдив - Европейска столица на културата 2019.